Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Coś właśnie allegro zmieniło w nadaj z allegro
pojawił się pasek
typu
Zamawianie przesyłki
Wybór przesyłek
Zamawianie podjazdu
Podsumowanie
przeleciałem przez opcje wpisałem rozmiary
pojawiło się podsumowanie
i kompletnie nie widzę jak wydrukować etykiety
wysyłkowe
Mam zaznaczony w ustawieniach wydruk etykiet A6, natomiast co bym nie robił to za każdym razem wyświetla mi się pdf z 4 etykietami na A4. Mam dukarkę termiczną do etykiet i nie jestem w stanie ich wydrukować poprawnie. Wczoraj wszystko działało ok. Dziękuję bardzo za podniesienie ciśnienia od rana , kawy już dziś nie potrzebuję.
Czy dotyczy to jakichś konkretnych przewoźników?
Oraz z którego miejsca drukujesz etykiety: Formularz WzA, krok "Wybór przesyłek" czy z zakładki "Zamówione przesyłki"?
czy dostaniemy odpowiedz co etykietami dla poczty?
Etykiety Pocztex 2.0 drukują się poprawnie, znaleźliśmy błąd z etykietami Pocztex Kurier48, jest w trakcie poprawiania.
@mgd_tomczyk napisał(a):Czy dotyczy to jakichś konkretnych przewoźników?
Oraz z którego miejsca drukujesz etykiety: Formularz WzA, krok "Wybór przesyłek" czy z zakładki "Zamówione przesyłki"?
Dotyczy to konkretnie DPD. Zakładka obsługa zamówień/ zamówione przesyłki.
Dziękuję, sprawdzimy.
Mam problem z etykietami dpd, nie chce wygenerować pod zebrę, gdzie są te ustawienia?????
https://allegro.pl/moje-allegro/sprzedaz/zamowienia/ustawienia w zakładce Wydruk etykiet.
Jeśli etykieta ma być w PDF, format A4 lub A6 można dowolnie zmieniać. Jeśli w ZPL lub EPL, musi to być ustawione jeszcze przed zamówieniem paczki.
Etykiety DPD nie działają, nie można przesyłki nadać w paczkomacie gdyż aplikacja twierdzi że jest błedny numer przesyłki.
To DPD czy InPost?
@mgd_tomczyk DPD również ma swoje automaty, w których za pomocą aplikacji można nadawać przesyłki.
DPD, automat paczkowy
@0LimitIndustries poproszę numer tej problematycznej przesyłki.
@medalik_2009 dzięki, Paczkomat to nazwa własna InPost, to mnie zmyliło 🙂
1000516201254U
Dzięki, z mojej perspektywy zamówienie przesyłki przebiegło prawidłowo, etykieta też wygląda OK. W trackingu DPD też wszystko wygląda prawidłowo. Niestety obstawiam problem po stronie DPD.
Ok, dzięki.
Wygenerowałem nową przesyłkę i niestety bez zmian.
Cześć, poniżej podsumowanie problemów zgłaszanych w tym wątku:
@mgd_tomczyk
Ad. 1 I nie w pełni funkcjonalna. Nie działa filtrowanie "podjazd". Zresztą nigdzie, nawet w szczegółach przesyłki nie ma informacji czy podjazd jest, czy nie jest zamówiony.
Ad. 4 Niewłaściwa nazwa wyświetla się dla Poczty Polskiej, wszystko jest jako Allegro Pocztex Kurier 48. Nowa usługa (Pocztex 2.0) ma nazwę Allegro Kurier Pocztex i jest w filtrach. Od 15.09 wszystkie przesyłki nadajemy tylko nową formą, w tej zakładce wszystkie są błędnie oznaczane.