Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Potrzebuję pomocy, ponieważ przeszedłem na konto firmowe i proces zamawiania jest całkiem inny niż ten, który był na koncie prywatnej i się gubię... nie potrafię tego zrobić, obejrzałem w sekcji pomocy filmy. dot narzędzia ale nie ma tam wyjaśnienia mojego problemu
Mam pierwsze zamówienie z przesyłką SMART do paczkomatu Inpost. Sądziłem, że przez "wysyłam z allegro" po prostu nadam tę paczkę, a tutaj muszę dodać jakąś umowę własną itd. Kompletnie tego nie ogarniam. To jest zupełnie nieintuicyjne. Czy ja mam utworzyć konto w menedżerze inpost czy co zrobić? W jaki sposób z tego skorzystać?
Dobra, chyba ogarnąłem 😄 Jak czyta to inpost, proponuję zaktualizować poradnik, bo nie odnosi się on do nowego narzędzia ALLEGRO SALES CENTER.
To jeszcze ostatnie pytanie - czy do rejestracji w menadżerze inpost muszę użyć maskowanego adresu e-mail czy może być taki zwykły?
@kovek aby nadać przesyłki InPost w Wysyłam z Allegro konieczne jest podpisanie umowy z przewoźnikiem i dodanie jej w narzędziu, ale możesz nadawać przesyłki w Managerze przesyłek InPost wystarczy powiązać konto Allegro z kontem InPost.
Aby to zrobić wejdź proszę tutaj, utwórz konto, następnie (upewnij się, że jesteś zalogowany na koncie Allegro, które chcesz połączyć oraz sprawdź proszę, czy nie masz włączonej blokady wyskakujących okienek (pop-up)).
W Managerze przesyłek wybierz Allegro > Import Allegro InPost. Na ekranie pojawi się przycisk "zarządzanie kontami", kliknij "dodaj nowe" określ dowolną nazwę dla konta i potwierdź klikając "powiąż". InPost przekieruje Cię na Allegro, gdzie dokończysz proces.
Na kolejnym ekranie wpisz kod autoryzacyjny (zostanie podany automatycznie) i wybierz "dalej", możliwe, że konieczne będzie ponowne zalogowanie do konta Allegro. Pojawi się komunikat "Udało się!", a gdy zamkniesz okno z kontem Allegro, powrócisz do Managera przesyłek. Kliknij tam "gotowe". Powiązanie może potrwać kilka minut.
W tej zakładce będziesz miał informację o wszystkich powiązanych aplikacjach.
Tutaj znajdziesz szczegółową instrukcję nadawania przesyłek.
W rejestracji swojego konta możesz użyć swojego zwykłego adresu e-mail, zamaskowany adres e-mail kupującego jest potrzebny przy nadawaniu przesyłek poza systemem, abyśmy otrzymali informacje o statusie przesyłek.
Dziękuję, już sobie poradziłem 🙂