Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć,
Chcemy zintegrowesać się z allegro za pomocą wtyczki do woocomerce (no WPDESK allegro). Mamy w naszym sklepie zintegrowane eparagony wysyłane na adres email klienta który podał w zamówieniu. Pytanie ponieważ allegro chyba szyfruje adresy email od kupujących w jaki sposób mielibyśmy wysyłąć z woocomerce eparagon do klienta który złożył zamówienie poprzez allegro. Ktoś miał może taki problem i go rozwiązał? Wtyczka nie musi być od WP desk - może byc od innego dostawcy. Czy da się np autoryzować nasz adres email z którego takie eparagony wychodzą z naszego sklepu i wtedy by dochodziły bez problemu nawet na te zmieniane przez allegro adresy email?
Michał
@poshliving skonsultuję to i dam Ci znać 🙂
Jeżeli poczta nadawcza e-mail była dokładnie taka jak przypisana do konta na Allegro to szyfrowanie nie będzie mieć znaczenia. Na siłę nie musi być nawet taka sama, trzeba ja bedzie dopisać tutaj
https://allegro.pl/moje-allegro/moje-konto/moje-adresy-email
@poshliving otrzymałem informację, że w pierwszej kolejności powinieneś skontaktować się z autorami wtyczki woocommerce, by określili jak mają to rozwiązane.
W naszym publicznym API udostępniamy m.in. możliwość dodania załączników w Centrum Wiadomości, czy faktury do zamówienia. Pozostaje kwestia konfiguracji po stronie autora aplikacji. Dlatego powinieneś kontaktować się bezpośrednio z nimi.
Otrzymałem od WP DESK taką informację:
Nasza wtyczka blokuje wysyłanie maili do takiego klienta, ponieważ nie jest to zgodne z polityką Allegro, aby umieszczać np. nazwę sklepu w podsumowaniu zamówienia i gdy odblokujemy taką funkcję, może okazać się, że Allegro zablokuje konto.
Ale mam zatem jeszcze jedno pytanie. Ponieważ e-paragon tak na prawdę jest wysyłany do klienta na adres e-mail - ale jest to określony link pod którym ten e-paragon se znajduje. Czy zgodne z polityką allegro byłoby to, że wysyłalibyśmy taki e-paragon (link do e-paragonu) poprzez wiadomość do klienta - właśnie w tym centrum wiadomości?
@poshliving oczywiście, możesz go wysłać przez Centrum Wiadomości.
Nie myl tylko e-paragonu, który jest fukcją kasy lub drukarki fiskalnej (nie jest wtedy drukowany papierowy paragon) z kopią paragonu wysłanege np. na maila.
Aby korzystać z e-paragonów potrzebna jest kompatybilna kasa fiskalna oraz umowa z integratorem usługi (w tej chwili jest chyba tylko jeden). Kupujący otrzyma taki paragon np. na maila lub w aplikacji do e-paragonów. Wysyłką zajmują się już serwery MF.