Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Sprzedaję tylko na rynku Polskim. Wczoraj kupił ode mnie klient Słowak z wysyłką do Słowacji. Opłacił wysyłkę Allegro kurier DPD 11.99zł
Jak to możliwe skoro w cenniku dostaw nie mam udostępnionej wysyłki za granicę. Ponadto jak chcę nadać przesyłkę to ceny pojawiają się od ok 60zł w górę a nie 11.99
Co zrobić w takiej sytuacji?
@diobykoral poproś o dopłatę lub adres w polsce 🙂
Jest problem bo niektóre kody pocztowe zagraniczne są podobne do naszych i udaje się wpisać adres zagraniczny 😞
Zwróć kasę przez allegro finanse, poinformuj kupującego ze zgodnie z opisem oferty za granice nie wysyłasz.
@diobykoral Poinformuj o tej sytuacji kupującego, albo dopłaci albo zwrócisz kasę.
@diobykoral Lepiej niech Ci kupujący dopłaci i wyślij. W przeciwnym razie możesz otrzymać negatywny komentarz. Allegro nie blokuje takich zakupów.
Kilka dni temu mialem podobną sytuacje.
Poprosiłem o podanie adresu do Polski lub dopłate 50zł
Dużo kupuje i nigdy nie korzystałem z dopłaty ale klient twierdził, że nie mógł dopłacić 50zł tylko max 30.Chciał rozbić dopłate na dwie i w pierwszej kolejności dopłacił 20zł.
Po tym opcja dopłat nie była juz dla niego dostępna.
Nie robiłem już problemów i wysłalem tracąc na tym 30zł
Wartość zakupionego przedmiotu to 200zł
Jest jakiś limit na dopłaty ?
@Client:80340374 to do jednej transakcji można dopłacić max 30 zł 😞
Maksymalna kwota dopłaty przez zakładkę Kupione wynosi 30 zł.
Dopłatę możesz wykonać tylko raz dla danego zamówienia.
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Napisałem wiadomość do kupującego, że wysyłka za granicę jest niemożliwa i ze zwrócę pieniądze. Nie wydaje mi się żeby chciał dopłacić, ponieważ wartość zakupu to 49zł...
Faktycznie słowacki kod pocztowy jest taki sam jak polski, stąd zapewne błąd
Pozdrawiam
Niestety, raczej nie stąd. Z moich obserwacji wynika, że Allegro po prostu nie weryfikuje adresów. Można wpisać cokolwiek, ja ostatnio dostałam adres dostawy do 108-0074 Tokyo JP - oczywiście za polski koszt wysyłki.
Skoro system wie, że "108-0074 Tokyo" to JP, a nie PL, a jednak zezwala na zakup mimo braku zagranicznego cennika, to znaczy, że można w adresie wpisać wszystko.