anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wysyłka za granicę

Jons75
#7 Wielbiciel

Witam.Dlaczego 90% firm nie wysyła za granicę nawet jeśli kupujący płaci za wysyłkę i kupuje towar za parę stow ew kupuje raz w miesiącu za 150 zł...nie rozumiem.Mieszkam za granicą i muszę kupować większość rzeczy na adres kogoś z rodziny a później odbieram jak jestem w Polsce.Dla mnie takie firmy tracą klientów i jest to zwykle lenistwo ze strony firm sprzedających swoje rzeczy na Allegro.

oznacz moderatorów
30 ODPOWIEDZI 30

Mido
#12 Orędownik

@Jons75  Jaśnie Panie, "żegnaj" po łacinie (bo chyba o to chodziło)  to nie "ave  (niech żyje), a "vale" 

oznacz moderatorów

Jons75
#7 Wielbiciel

Bardzo dobrze wiem co napisałem i naprawdę nie musisz mnie poprawiać.Przypomnij sobie co mówili Rzymianie na przywitanie i pożegnanie.

Teraz napiszę inaczej.Nara.

oznacz moderatorów

Mido
#12 Orędownik

Nie mam ochoty przerzucać się, kto zna lepiej łacinę. I grzeczniej proszę, nie ma potrzeby krzyczeć tłustymi literami. Strasznie jesteś napastliwy do sprzedających, ktorzy jak mogli próbowali ci wytłumaczyć nieopłacalność/niewygodę sprzedaży za granicę przy obecnych uwarunkowaniach.  Sprzedaż musi się opłacać, to nie działalność charytatywna.  Nie opłaca się - nie ma sprzedaży.. Jest wolny rynek i to sprzedający decyduje jak prowadzi sprzedaż i co mu się opłaca. Nie musi ci się to podobać, ale mnie pogoda dziś sie też nie podoba. I co? I nic. Miłego dnia (mimo wszystko)

oznacz moderatorów

profitools
#10 Popularyzator

To jest naprawdę zabawne 😛

"Witam.Dlaczego 90% firm nie wysyła za granicę nawet jeśli kupujący płaci za wysyłkę i kupuje towar za parę stow ew kupuje raz w miesiącu za 150 zł...nie rozumiem."

Gdzie jest moderacja?

oznacz moderatorów

shopmw
#11 Animator

Sprzedając do Niemiec trzeba spełnić szereg dodatkowych uwarunkowań, które w innych krajach nie występują lub możesz załatwić w łatwiejszy sposób. chociażby ich własne numery śmieciowe, czy sprzedawcy się to opłaca....  Jak widać chyba nie do końca.

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@profitools widzimy, że odpowiadacie tu i wyjaśniacie jak wygląda temat, czego od nas potrzebujesz?

Natomiast z tego co czytam to proponuję aby @Jons75 spuścił z tonu, ponieważ obrażanie innych forumowiczów nie jest czymś na co się zgadzamy. Pamiętaj, że masz alernatywy, więc jeśli nie odpowiada Tobie sprzedający i to czy wysyła za granicę czy nie... szukaj dalej.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów

Jons75
#7 Wielbiciel

Nikogo nie obrażam.Ironicznie zareagowałem na tekst o Jaśnie Panie.Moim celem było tylko i wyłącznie zbieranie informacji na temat wysyłki.Wiem że nie wygram tej potyczki ponieważ takich osób jak ja jest mało.Pozdrawiam i uważam temat za zamknięty.

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@Jons75 wspomnę również, że mylisz pojęcia. Nie masz wiedzy sprzedających i zanim wyrazisz swoją opinię i będziesz atakował innych zachęcam do zapoznania się np. z artykułami dla sprzedających na Allegro. Zapewniam, że jest do cenniejsze doświadczenie 😉

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów

Dreams
#8 Zapaleniec

@Jons75 Której części zdania (w uproszczeniu) wypowiedzianej tutaj przez sprzedających (a było ich kilku) "gdyby się to opłacało, to byśmy to robili" nie zrozumiałeś? Jak moja siostra... Emigrantka ekonomiczna... Wielka Pani, jej się wszystko należy za granicą jako emigrantce, a jak jest w PL to zakupy na 40kg z wysyłką przez DPD do domu... Ponadto cała gama lekarzy, kosmetyczka, fryzjer itp. Po co masz dopłacać więcej za wysyłkę, kup tam gdzie mieszkasz... Nie mają tam takiego asortymentu jak potrzebujesz?? To chyba pora zmienić kraj na wyżej rozwinięty, gdzie takie rzeczy mają... Zal.PL

oznacz moderatorów

Jons75
#7 Wielbiciel

Widze że jednak do takiego jak ty trzeba mówić powoli by zrozumiał więc...nie jesteś ekonomicznym emigrantem ponieważ w PL skończyłem studia i ponad 25 lat temu to firma z AT zabiegała o to bym dla niej pracował to po pierwsze.A ja nie miałem nawet w planach wtedy wyjazdu.Po drugie moja rodzina mieszka w AT od 46 lat.90% mojej rodziny.Po trzecie dla Twojej informacji niestety w AT nie można dostać wielu rzeczy które są w Pl i na odwrót ale nie wiem czy Twoja percepcja i Twoja lewa półkula mózgowa która odpowiada za kojarzenie dadzą radę przetworzyć te informacje.Jesli nie to zalecam tomografię głowy ponieważ obawiam się że dwa ostatnie swoje mózgowe które posiadasz zostały przepalone.Cos jeszcze??Jeśli nie to żegnam i mam nadzieję bez odbioru.

Ps Niestety zrobiłem bład i zwróciłem się o wyjaśnienie a dostałem same pretensje że taka wysyłka nie opłaca się bizzznesssmenom w Polsce ponieważ trzeba robić jakieś opłaty itp.Nie ma to jak mieć pretensje do kupującego że ma w ogóle jakieś wymagania.Wierzę że w przyszłości będzie więcej firm które będą robić takie wysyłki i życzę im opłacalności.A ty innym bankructwa.

Do widzenia.Bez odbioru.

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Jons75 „dostałem same pretensje że taka wysyłka nie opłaca”

Nie dostałeś pretensji tylko wyjaśnienie.

To może tak:

wiesz czemu to się nie opłaca? 
Nie opłaca się bo jak sam napisałeś - „ponieważ takich osób jak ja jest mało”. 

Ot cała tajemnica. 

oznacz moderatorów