Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, zakończyłem tryb urlopowy jako (przerwę w sprzedaży) 7 sierpnia 2025. Teraz patrzę na Mój Asortyment i z automatu odnowiły się tylko 31 oferty z ponad tysiąca. Dostałem informację, że reszta ofert nie może zostać odnowiona przez katalogi i inne błędy... szkoda, że podczas dodawania ofert przez allegro lub ovoko (bo mam te dwa konta podpięte pod jedno) oferta wskakiwała w obieg sprzedaży bez żadnych błędów.
Teraz pytanie... naprawdę muszę pojedynczo poprawiać każdą ofertę z osobna???? Proszę o zbiorczą aktualizację tego, bo to jest bardzo przykra sytuacja.... Nie mam na tyle czasu aby wszystkie oferty na nowo aktualizować/wystawiać....
Witam. U nas rok temu było tak samo. Po powrocie z urlopu okazało się, że aukcje się nie wznowiły. Musieliśmy wznawiać wszystko na nowo. Teraz stało się podobnie, ale nie zawieszaliśmy sprzedaży, a od 3 sierpnia aukcje przestały się wznawiać. Od konsultanta uzyskaliśmy odpowiedź, że "powodem braku wznowienia w ofertach jest brak zaakceptowania regulaminu. Można go zaakceptować poprzez wznowienie oferty. Wtedy funkcja wznawiania oferty będzie działać". Bzdurą jest, że nie zaakceptowaliśmy jakiegoś regulaminu. Nie otrzymaliśmy żadnej informacji. Tak po prostu zaczęły znikać aukcje. Były w zakładce zakończone. Mało tego, nie dało się ich wznowić. Kontakt z konsultantem okazał bezowocny. Nie wiem, jaka wiedzę mają konsultanci.,. Zasłaniają się działem technicznym. A z działu technicznego żadnej konkretnej pomocy.. Dopiero sami doszliśmy po kilkugodzinnej analizie, że przyczyna leżała gdzie indziej. Że produkty nie zawierały informacji o bezpieczeństwie. Podczas edycji pojedynczej aukcji tekst o bezpieczeństwie się wyświetlał i był widoczny, ale trzeba go było zatwierdzić w zbiorowej edycji. Dopiero można było przejść do wznawiania/wystawiania ofert. Można to zrobić zbiorowo, ale też trzeba poświęcić na to sporo czasu.
Opcja przerwy w sprzedaży pozwala na grupowe zakończenie i wznowienie ofert zgodnie z ustawionymi przez Ciebie datami. W sytuacji, gdy oferta zostaje zakończona, niezależnie od sposobu, przed jej wznowieniem musi ponownie przejść weryfikację danych.
System ponownie sprawdza parametry, opisy oraz dane GPSR. W przypadku starszych ofert, które nie były edytowane przez dłuższy czas, dane mogą być nieaktualne. W takiej sytuacji system będzie wymagał uzupełnienia brakujących informacji, aby spełniały one aktualne wymagania regulaminowe i prawne.
Nie ma możliwości ich grupowego wznowienia, ponieważ każda z tych ofert wymaga indywidualnego działania z Twojej strony. Szczegóły są przedstawione w komunikatach o błędach.
"Szczegóły są przedstawione w komunikatach o błędach." tak są, ale szkoda, że na samym początku podczas wystawiania ofert nie pokazują się te błędy i teraz jest sytuacja bez wyjścia bo nikt systemu nie przeskoczy. Podczas dodawania ofert wszystkie podstawowe pola są uzupełniane.
@StrefaAutoCzesci gdyby te błędy istniały w momencie wystawiania oferty też byłaby konieczność ich poprawienia. Możliwe, że zaszły zmiany w katalogu produktów (w produktach do których były przyłączone oferty), dodatkowo wprowadziliśmy zmianę związaną z rozporządzeniem GPRS, która też może wpływać na wznawianie ofert.
Ja mam swoją rację, państwo swoją.. proszę o pomoc w temacie aktywacji ponad tysiąca aukcji bo przecież da się to raczej zrobić zbiorowo? Pojedyncza aktywacja ogłoszeń jest bardzo czasochłonna a za to mi nikt nie zapłaci to po pierwsze a po drugie przed urlopem miałem wszystko aktywne.
@StrefaAutoCzesci niestety nie ma możliwości grupowego wznowienia, ponieważ każda z ofert wymaga indywidualnej akcji.
Jako moderator, nikt nie może pomóc sprzedającemu? Moderator ma więcej opcji do edycji jak sprzedający, tak z reguły to działa.
@StrefaAutoCzesci ani moderatorzy, ani doradcy nie mają możliwości edycji ofert. Nie jesteśmy więc w stanie tutaj pomóc. Działanie na ofertach może podjąć jedynie sprzedawca.
Do tego, zauważyłem, że w zakończonych ofertach wszystko jest pomieszane, (sprzedane wraz z aktywnymi, które są zakończone...) To jest absurd. PRZYPOMINAM, PRZED URLOPEM WSZYSTKO BYŁO DOBRZE.
Od kilku tygodni zaczął się prawdzimy armageddon z tymi porojonymi pomysłami Unii. GPSRY weszły już pełną parą, oznaczenia, instrukcje, .pdfy, certyfikaty, kategorie energii... bo tak trudno popatrzeć jak do tej pory jak ktoś miał taką potrzebę w dokumenty które producenci zawierają w produktach.
Podmioty odpowiedzialne i producenci do przedmiotów które mają te rzeczy tak pochowane jak atlantyda. A do tego błędy nawet jak już się dodało instrukcje bezpieczeństwa bo stan produktu musi być "jakiś" ponieważ błąd nie określa nawet o jaki stan przedmiotu chodzi (nowy, używany, powystawowy czy jaki). Co ma gpsr do stanu przedmiotu to też jest zagwozdka "bo, podejrzewa się że jeśli używany to wprowadzony przed grudniem 2024 a jak nowy to juz nie - ponieważ sytuacja w której jakies przedmioty są magazynowane latami to jest arcy-niespotykana...
Zakładam że ponad 50% tych informacji wymaganych jest błędne lub na chybił trafił, połowa producentów z adresem w Shenzhen, China.
Dokładnie tak... Przez takie wymysły jak gpsr, które są pomijane przez kupujących sprzedający ma jeszcze bardziej pod górkę. A co powiesz na temat katalogów? Moja oferta ginie w tym katalogu i nic z tym nie zrobimy.
To tylko i wyłącznie wynik niechlujstwa allegro. Nic więcej. Dwa lata temu nie było pomysłów Unii a miałem dokładnie to samo. Nie potrafia się przyznać do żadnego błędu a jest ich sporo.
Sprawdź czy masz dodane informacje o bezpieczeństwie. U mnie to było powodem nie wznawiania ofert. Dodałem te informacje i teraz wznawiam grupowo. Około tysiąca ofert zajmie mi kilka godzin.
Taki miałem plan, ale wystawiając aukcje katalogi się łączyły i było okej a teraz nagle oprócz GPSR nie ma połączenia katalogów....