Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć, sprzedawcy, mam ogromną prośbę o pomoc i odzew — czuję, że zostałem potraktowany bardzo niesprawiedliwie.
Bez żadnego uprzedzenia moje konto sprzedażowe zostało zablokowane.
Otrzymałem jedynie standardową formułkę: „Sprzedaż jest zablokowana. Powodem mogą być zaległe płatności, konieczność weryfikacji lub naruszenie Regulaminu Allegro.” — czyli nic konkretnego
@ada_hurtownia_pl niestety dział bezpieczeństwa Allegro jest ponad prawem i nic na to nie poradzisz, w sprawie blokady nawet moderatorzy Ci nie pomogą, jedyne co pozostaje to kontakt z nimi, może kiedyś odblokują, jak będą mieli dobry dzień
@ada_hurtownia_pl czyli zaniedbałaś jakość , wpadłaś w próg nieakceptowalny i taki jest wynik ,
Teraz co ? ....jakości bez sprzedaży nie naprawisz , pozostaje czekać , miesiąc ..dwa , aż jakość wskoczy ponad czerwoną linię , kontakt z DB może conieco zmienić , ale nie szybko ,z tym się nie spieszą ,nakładanie blokad idzie im zdecydowanie sprawniej .
Nie do końca, dostaliśmy info że blokada jest za to że na drugim koncie złamaliśmy regulamin a na drugim koncie sprzedaż od 2 miesięcy była nieprowadzona. Jedynie do czego mogli się przyczepić to -24 zł na saldzie gdzie wcześniej dostaliśmy info że mamy saldem się nie przejmować bo przecież środki na allegro cały czas są
a napisali w tych wytycznych co było przyczyną blokady?
przez 3 dni pisali że nie moga przyczyny blokady podać bo mamy napisać z drugiego konta, moje podejrzenie jest takie że nie było osoby która wiedziała co ma napisać i przeciągali sprawę, po 10 prośbach w skazanie przyczyn wskazali że mamy postarać się zwiększyć ocenę oraz usunąć opinie które mają wpływ na ocenę po czy w ostatnim mailu wskazali 5 dyskusji z czego 2 były w trakcie rozwiązywania bo np. klient powiedział że po urlopie odesle wybrakowany towar, 1 nigdzie nie ma a 1 była naszym niedopatrzeniem ale to chyba nie jest powód żeby blokować sprzedaż i dawać minusowe pkt? dodatkowo opisane było że mamy minusowe saldo w wysokości 24 zł pomimo że na koncie było 100000 zł i nawet po wypłacie zostawało na nim ok 3000. Chcę złożyć skargę na tych ludzi tylko nie wiem gdzie bo to jak zostałem potraktowany nie powinno mieć miejsca.
@ada_hurtownia_pl standardowe nieregulaminowe działania allegro i do tego odpisywanie z opóźnieniem.
Normalne szanujące się firmy tak nie postępują. Szanują swoich klientów - tutaj tego nie widać
@ada_hurtownia_pl masz komentarze negatywne za transport - które allegro usuwa - było to już na tym forum - Tobie tego nie zrobiono
i to by wam zwiększyło ocenę
przykłady:
Musisz pamiętać, że termin dostawy wyliczony przez Allegro nie musi się zgadzać z tym co zadeklarowałeś. Oni to to liczą sami.
A komentarze masz za nie dostarczenie w terminie (chodzi tu o termin wskazany kupującemu przez Allegro). Pamiętaj że Allegro wie od ciebie lepiej w jakim czasie możesz wysłać dany produkt i ten termin zobaczy kupujący.