anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Złośliwi kupujący:)

MAMY ROZWIĄZANIE!
MICROTEAM
#1 Nowicjusz

Dzień dobry. Sprzedaję na allegro lokalnie i uważam, że koniecznie powinna być wprowadzona opcja dla sprzedających umożliwiająca blokowania "pewnych" kupujących. Miałem sytuację gdy dwóch użytkowników   Dawid (edycja) i Waldemar (edycja) podbiło ceny na trzech aukcjach blokując możliwość zakupu w normalnej cenie, która jest o wiele niższa, dla osób pasjonujących się tematem starych komputerów, którym sam zresztą się interesuje i dlatego szczególnie mi się to nie podoba. Wiele osób licytowało przez cały tydzień i nic...

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11
MICROTEAM
#1 Nowicjusz

Oczywiście, że zapłaty za wylicytowane przedmioty również nie było co oczywiście nie zaskakuje gdy wszystko jest USTAWIONE!

oznacz moderatorów
kolekcjoner608
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@MICROTEAM Takich kupujących możesz jedynie zgłosić do allegro by ich zweryfikowali i podjęli działania. Sprzedający nie ma możliwości karania ,jedynie na normalnym allegro po trzecim wykroczeniu można delikwenta przyblokować na kilka miesięcy . Trzeba się jednak z tym liczyć że takowy może założyć nowe konto i dalej robić swoje a dodatkowo psuć wizerunek sprzedawcy pisząc subiektywne opinie.

oznacz moderatorów
Pupil_Admina
#8 Zapaleniec

@MICROTEAM  napisał(a):

Miałem sytuację gdy dwóch użytkowników   Dawid (edycja) i Waldemar (edycja) podbiło ceny na trzech aukcjach blokując możliwość zakupu w normalnej cenie, która jest o wiele niższa, dla osób pasjonujących się tematem starych komputerów, którym sam zresztą się interesuje i dlatego szczególnie mi się to nie podoba. Wiele osób licytowało przez cały tydzień i nic...

To bardzo uprzejme ze strony moderacji, że pozwalają publikować loginy "pewnych" kupujących. Ale bądźmy szczerzy - ci "złośliwi kupujący" to w istocie Twoi koledzy sprzedawcy.

PS. Hej, (edycja). Dlaczego psujesz aukcje swojemu koledze?

oznacz moderatorów
MICROTEAM
#1 Nowicjusz

Sprawdziłem i Waldek sprzedaje suknie ślubną 🙂 nie jak to ma się do starych PC 🙂

oznacz moderatorów
MICROTEAM
#1 Nowicjusz

Możliwość zablokowania takich użytkowników w istocie działała by jak straszak co o 80% obniżyło by występowanie takich sytuacji. Tak zakładają nowe konto itd. ale większości nawet nie będzie się chciało w kółko zakładać nowe konta 🙂

oznacz moderatorów
MICROTEAM
#1 Nowicjusz

Ps. I utrudnasz  życie wszystkim licytującym na aukcjach ?

oznacz moderatorów
Syrena_zT
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@MICROTEAM na ten moment nie ma takiej możliwości dla konta zwykłego. Swoją sugestię w tym temacie możesz zgłosić tutaj. Konta wskazanych użytkowników złosiłam do weryfikacji.  

Alicja
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów
MICROTEAM
#1 Nowicjusz

Chciałem zapytać, co kryje się za taką weryfikacją?

oznacz moderatorów
gdvorek
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@MICROTEAM 

Nie rozumiem kompletnie Twojego pytania.

Grzesiek
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów
MICROTEAM
#1 Nowicjusz

Pytałem z ciekawości jak wygląda weryfikacja konta Allegro. Znalazłem już po prze wyszukiwarkę Google jak wygląda weryfikacji konta Allegro i już wiem i to wszystko 🙂

oznacz moderatorów
gdvorek
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@MICROTEAM 

To w jaki sposób odbywa się weryfikacji to informacja wewnętrzna.

Grzesiek
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów