anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zablokowane konto po 15 latach

tomasz_watkowski
#7 Wielbiciel#
Zablokowanie nastąpiło ponieważ moje konto jest niby powiązane z innym kontem co jest niemożliwe ponieważ nigdy z nikim niewspółpracowałem na allegro. Nigdy nie zakładałem drugiego konta, ani nikomu nieudostępniałem swojego konta. Konto założone 15 lat temu. Przez ten czas praktycznie niebyło używane. A teraz gdy chciałem kupić produkt okazało się że zablokowano mi dostęp, a zespół allegro nie chce pomóc mimo że w tym przypadku jestem poszkodowany.
Nie kupiłem i nie sprzedałem żadnego produktu przez ten czas więc w jakim sensie współpracowałem z innym kontem na które nałożono sankcje przez allegro i przez co również mnie zablokowano? Z tego co czytam komentarze to nie jestem jedynym użytkownikiem którego się blokuje bez powodu. Może pozew zbiorowy by pomógł aby na przyszłość zespół allegro zastanowił i dokładnie przebadał sprawę zanim zablokuje użytkownika?

Jeżeli moje konto jest powiązane z innym kontem to dlaczego allegro niechce mi przekazać kontaktu do mojego domniemanego współpracownika abym mógł to wyjaśnić. Przecież według was współpracuje z tą osobą przez co mnie zablokowaliście, a sami nie chcecie mi pomóc.
oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

Monika__L
#17 Koryfeusz#

Oni nie powiedza

sam musisz dojść do tego 

a nie mieszkałeś pod jednym adresem z osoba która miała konto na allegro? Albo w jednym budynku i mieliście wspólne IP? Szukanie igły w stogu siana ale wygląda że się żegnasz z allegro 

oznacz moderatorów

tomasz_watkowski
#7 Wielbiciel#

Screenshot_20250310_093802_Chrome.jpg

 Witam Pani Moniko, okazało się że numer klienta z którym mam powiązania to nr mojej żony która założyła allegro zanim się poznaliśmy i na codzień je używa.

Allegro zablokowało mnie prawdopodobnie tak jak Pani napisała, korzystamy z jednej sieci. Przez ostatnie 3 dni zespół allegro nie chciał pomóc, żona żadnej wiadomości od nich nie dostała co powinno być automatycznie zrobione gdy mnie zablokowali aby jak najszybciej rozwiązać sprawę. Takie blokady mogą się wiązać z odcięciem od jedynej formy utrzymania oraz doprowadzić do utracenia płynności finansowej. Blokowanie konta tylko dlatego że ktoś użył tej samej sieci jest niepoważne, a jak już blokują z tego powodu to powinni poinformować że konto zostało zablokowane z powodu używania tej samej sieci.

oznacz moderatorów

Monika__L
#17 Koryfeusz#

Pełna zgoda

ale tu jest taki świat 

allegro wychodzi z założenia że korzystanie z allegro nie jest obowiązkowe 

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#16 Inspirator#

@tomasz_watkowski  zacząłeś tak oficjalnie, że  w pierwszym momencie , to myślałem, że odpowiadasz konsultantce Allegro 😁

alll.png

oznacz moderatorów