anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zagubiona przesyłka

TopZakupy_Pl
#8 Zapaleniec#

Dzień dobry, bardzo proszę o pomoc. Klient zamówił towar jaki został wysłany w sposób prawidłowy i otworzył dyskusje że przesyłka trafiła do multiskrzytki i niby tej paczki tam nie było, po sprawdzeniu historii widnieje że przesyłka została odebrana, moderator allegro powiedział że kupujący w tym przypadku powinien złożyć reklamację do firmy kurierskiej, dzisiaj Allegro się wtrąciło do dyskusji i klient zażądał zwrot pieniędzy z ochrony kupujących, pytanie to allegro ma oddawać pieniądze każdemu kupującemu kosztem sprzedawcy nawet wtedy gdy sprzedający wysłał towar w sposób prawidłowy? Kupujący nie podał żadnego dowodu że nie było przesyłki w skrzytce, a w historii widnieje że przesyłka odebrana!!! Bardzo proszę o pomoc w tej sytuacji.           

Dołączam numer zamówienia 322c1710-79b0-11ef-b436-679471b8460b

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

LEW433
#21 Demiurg#

Tam są kamery i że skrytka została otwarta to nie znaczy że odebrał, pytanie czy zaraz zgłosił problem ? co zrobi Allegro- nie wiemy, może wypłacić bez obciążenia ciebie, może wypłacić obciążając ciebie, może nie wypłacić i zaczekać na odpowiedź przewoźnika.

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#10 Popularyzator#

Spokojne, to, że zażądał, to nie oznacza, że dostanie, a jak dostanie, to nie oznacza, że Tobie zabiorą, poczekaj co odpowie pracownik Allegro

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

nooo . z Inpostem półtora tygodnia się przepychałem bo w mojej multi był dzikus , nadawca / firma /
nie odpowiadał , ostateczniue wysłali kuriera

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@TopZakupy_Pl nasze wpisy w Twojej dyskusji z kupującą to wyłącznie wiadomości automatyczne, więc poprosiłam już naszego pracownika o zabranie w niej głosu. Co do samej sytuacji to fakt, że kupująca złożyła wniosek do Allegro Protect nie oznacza automatycznie, że go otrzyma, a Ciebie obciążymy kosztami wypłaty rekompensaty. Na ten moment poczekaj proszę na informacje od naszego pracownika w dyskusji. 

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@TopZakupy_Pl szybciutko pisz do Inpost interwencję , na wszelki wypadek będziesz miał podkładkę .

oznacz moderatorów