Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
Usiłowałam wystawić aukcję z dość dużą ilościa informacji technicznych. Trochę to trwało gdyż to co istotne sprawdzałam w wielu źródłach. I kiedy wszystko już było ( jak mi się wydawało ) wygłaskane, i wielokrotnie sprawdzone klikam zatwierdź i wystaw. W efekcie otrzymuję komunikat:
Nie udało się pobrać szablonu aukcji ( lub tak jakoś podobnie ).
Klikam więc drugi raz, to samo. Trzeci raz, również bez zmian, a za czwartym razem dostaję pusty ekran. Trochę się zagotowałam gdyż trochę czasu poszło się " p...ć ", ale wpadłam na pomysł że przecież powinien pozostać szkic.
Zaglądam, jest ale przy próbie wejścia w tryb edycji, otrzymuję to co niżej czyli pustą białą stronę.
Czyli został zapisany szkic pustej strony? Normalnie ręce opadają. Para poszła w gwizdek.
Może w tym Win XP jest problem..
@vonNogay Ma rację @cztery_bez_atu jeśli chcesz, aby nasza strona prawidłowo działała, konieczna będzie aktualizacja systemu operacyjnego.
To znaczy ? W czasie niespełna 2 miesięcy wystawiłam ponad 2000 aukcji. A dla tej jednej i może jeszcze kilku innych mam zmienić system operacyjny? Ja tu widzę inną przyczynę.
Ewidentne rozmijanie się teorii z praktyką, kiedy wszystko działa ale nikt nie wie dlaczego, teoria, kiedy mało co działa jak powinno chociaż wszystko wiemy no i to co przerabiamy na co dzień czyli połączenie teorii z praktyką kiedy mało co działa i nikt nie wie dlaczego, czego najlepszym przykładem jest sprawa którą zgłaszałam 18 miesięcy temu nie rozwiązana do chwili obecnej gdyż najwidoczniej nikt nie wie z której strony się do niej zabrać.
@cztery_bez_atu
Nie wiem gdzie podziała sie moja odpowiedz, ale podałem Ci tam możliwe rozwiązania problemu.
W skrócie:
1.Wyczyść cache przeglądarki lub spróbuj Firefoxa.
2.Możesz pobawić się VxKex - rozszerzenie kernela Windows 7 aby obsługiwał najnowsze przegladarki.
Obawiam się że kiedy ja zacznę zajmować się informatyką to trzeba będzie stawiać system na nowo, jeżeli w ogóle cokolwiek jeszcze będzie chciało działać.
Pozdrawiam.
Po pierwsze to Windows 7 a nie XP.
Po drugie spróbuj Firefox ma dalej wsparcie dla 7 lub wyczyść historie i cache obecnej przegladarki.
Po trzecie możesz spróbować: https://winclub.pl/topic/47602-vxkex-uruchamianie-aplikacji-z-nowszych-windows%C3%B3w-na-windows-7/
Pozwoli Ci to na zainstalowanie najnowszych wersji przegladarek na 7.
Faktem jest że moje pojęcie o informatyce jest takie mniej więcej ze wskazaniem na mniej, jestem handlowcem a nie informatykiem ale jakoś mi to nie pasi.
Jak pisałam wcześniej, wystawiliśmy w krótkim czasie " z palca " ponad 2000 aukcji i nie było wielkich problemów chociaż jakieś były. Moim zdaniem jeżeli na 2000 aukcji w przypadku np. 20 pojawiają się problemy to czym te problemy mogą być spowodowane jeżeli nie błędami w skrypcie? Sprawa z przed kilku godzin. Chcę sprawdzić czy mam wystawiony konkretny element. Kopiuję więc jego nazwę i wklejam do szukajki. efekt można podziwiać na zrzucie niżej.
Czy w Allegro nie zatrudniają informatyków którzy potrafią " zrobić " prostą wyszukiwarkę i zaimplementować ją do systemu, czy to też wina nie zaktualizowanego systemu? Czy to może dla nich zbyt proste zadanie którym nie warto się zajmować i zawracać sobie głowy?
W sprawie usuwania pozostałości po przeglądaniu czyli tzw ciasteczek. Jeżeli pojawia się jakikolwiek błąd to czyszczę je i próbuję ponownie zrobić to co chciałam zrobić jeżeli nadal mi się to nie udaje to zgłaszam błąd.
Moim zdaniem wszystkie błędy są spowodowane niedopracowanym skryptem do którego systematycznie dokładane są nowe, niedostatecznie sprawdzone i nie przetestowane funkcje. Ale ja mogę się nie znać, ja jestem głupia i posypuję truskawki cukrem a nie gnojem jak ogrodnik zajmujący się ogrodem przy domu " mądrych inaczej".
Tym nie mniej dziękuję za chęć pomocy i poświęcony czas.
@Erwtokritos mi to wygląda na XP z ustawionym klasycznym paskiem zadań. Win 7 mam przed sobą i pasek inaczej tu wygląda, chyba że tu też da się ustawić taki archaiczny pasek? 🙂
Ja mam win 7, skórka "Klasyczny Windows" i właśnie tak wygląda
ja na win7 i firefox nie mam problemów z wystawieniem oferty
oczywiście wygląd jak win7 jak u @cztery_bez_atu
dzisiaj wystawiłem kilkadziesiąt ofert z ręki
Dokladnie tak jest. To nie jest wina używanego programu, tak myślę. Po ostatniej akcji jaką uraczył mnie jeden z Alleszkodnikow, " z palca " wystawilismy tym archaicznym programem ponad 2000 aukcji a tu nagle ktoś stwierdza że " w tej wodzie nie da sie pływać gdyż jest zbyt rzadka ". Ale jak napisałam wyżej, ja się nie znam. Ja truskawki posypuję cukrem.