anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Doprecyzujemy zasady używania wielu kont

DIMODO
#8 Zapaleniec#

@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_ 

Proszę o rozwinięcie co dokładnie znaczy poniższa informacja zamieszczona na aktualnościach przez allegro.

Doprecyzujemy, że nie można używać wielu kont, aby:

• obchodzić warunki promocji, programów lub usług świadczonych przez Allegro – jeśli stwierdzimy takie działania, będziemy mogli automatycznie uniemożliwić udział w takich promocjach
  • manipulować popularnością ofert, sprzedających (w tym jakością sprzedaży) lub ocen.
oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@DIMODO doprecyzuj proszę, co dokładnie budzi Twoją wątpliwość. 

oznacz moderatorów

DIMODO
#8 Zapaleniec#

Jak mam dwa konta to nie mogę mieć innych cen? Jakie działania będziecie uważać za manipulowanie ofertą?

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@DIMODO dziękuję za doprecyzowanie. Zależy mi, na dokładnej odpowiedzi dla Ciebie - dlatego konsultuje Twoje pytanie i wrócę z informacją. 

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@DIMODO wracam do Ciebie z informacją, w sprawie zmian w regulaminie. 

Wskazany przez Ciebie zapis odnosi się do zakazu stosowania wielu kont do nieuczciwych działań tj. sztuczne zakupy lub wystawianie nieprawdziwych opinii produktom celem manipulowania popularnością. 

Na swoich kontach możesz mieć maksymalnie dwie oferty z tym samym produktem, zgodnie z Regulaminem Allegro (w tym zakresie nie wystąpiły żadne zmiany).

Działania manipulacyjne - oznaczają podbijanie sobie popularności przez udawane zakupy z innych kont. Takie praktyki były już wcześniej zakazane na Allegro, jednak musieliśmy doprecyzować ten zakaz w regulaminie. Ta zmiana nie będzie miała żadnego wpływu na to jakie masz ceny na swoich kontach.
oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@Sa_nova ale jak masz dwa konta i na każdym z nich tą samą ofertę w różnych cenach połączoną w jeden katalog to będzie jedna z ofert oznaczona super cena a to już jest podbijanie sobie popularności 😄

Stworzyliście potwora, bałagan i już nad tym nie panujecie 😞

________
Κώστας
oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#10 Popularyzator#

Czyli jak Chińczyk ma całą stronę tego samego produktu, to jest nielegalne?

alll.png

oznacz moderatorów