WItam.
Mam problem odnośnie statystyk. Zauważyłem, że "wizyty" w statystykach są wyzerowane. Czy to jest jakiś zabieg spowodowany rozpoczęciem nowego roku? Wyczytałem, że nie usuwacie statystyk. Polubienia danego asortymentu są, a wizyty wyzerowane, gdzie jestem w 100% pewien, że było kilkanaście, kilkadziesiąt wyświetleń. Proszę o pomoc i szybką odpowiedź.
Cześć, @Sklep_Proxima. Licznik wizyt pokazuje unikalne wizyty w ofercie z ostatnich 30 dni. Być może w tym czasie nie pojawiły się nowe wizyty w ofertach.
Jeśli jednak ten wynik Cię niepokoi, to proszę, podeślij zrzut ekranu i przykładowe numery ofert, abym mogła to zweryfikować.
Okej, to sprawa chyba rozwiązana. Myślałem, że działa to na zasadzie takiej, że jak oferta nie jest sprzedana to wynik wizyt się nie zmienia. Jeśli to jest z ostatnich 30 dni to sprawa wyjaśniona. Dziękuję za odpowedź
U mnie jest dokładnie ten sam problem, wchodziłem z innego konta, też od znajomego i odkąd wystawiłem ofertę kilka godzin temu licznik wizyt wynosi zero, tak jakby nie naliczało wyświetleń. Numer oferty: 18396272992
Z tego co sie orientuję to nowe wyświetlenia są naliczane tylko raz na dobę jakoś rano wiec pewnie naliczą Ci to dopiero jutro. Druga sprawa to to, że naliczane jest tylko jedno wejście w pierwszą ofertę w jaką dany czowiek wchodzi. Jak Ci jeden klient wejdzie w 20-ścia różnych ofert to system policzy to jako tylko 1-no wejście... Przynajmniej tak to tu kiedyś tłumaczyli po zmianach, bo w sumie nie testowałam...
Czy mogę prosić o weryfikację mojej oferty?
Numer oferty: 18396272992
Poniżej opisałem problem.
Cześć, @Client:43787506. Zweryfikuję to i niedługo wrócę do Ciebie z odpowiedzią.
Cześć, @Client:43787506. Dane o statystykach w ofercie odswieżają się zwykle w nocnym przeliczeniu - nie aktualizują się na bieżąco i dlatego wczoraj pod ofertą widziałeś 0 wizyt. Sprawdź czy dzisiaj wskaźniki się zmieniły 🙂
Tak, dziś rano się statystyki zostały zaaktulizowane.
Dzięki za wyjaśnienie