anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

zakaz oceny zakupionego towaru i wystawiania komentarzy z nie odebranych przesyłek

Tyskibartnik
#10 Popularyzator#

witam

dziś juz mam nerwy jak jasna Aniela

bo niektórzy klienci to juz naprawde przeginają 

gośc kupił towar odmówił odbioru przesyłki i wystawił negatywny komentarz plus ocenił towar i obsługe na jedna gwiazdę 

czy nie pownno blokowac sie takich kupujących i dlaczego maja prawo wystawiac komentarze i wystawiać oceny

oznacz moderatorów
28 ODPOWIEDZI 28

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@Tyskibartnik Przekazałam Ci już decyzję zespołu, który zajmuje się obszarem komentarzy. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Tyskibartnik
#10 Popularyzator#

i kolejny raz macie na wszystko wywalone

dziękuję że mi nie pomogłaś 

oznacz moderatorów

Tyskibartnik
#10 Popularyzator#

ale zaznaczam odmówił odbioru przesyłki

nr aukcji nr: 13662827545

nr przesyłki dpd 

1000730805258U

oznacz moderatorów

A-G-SYSTEM
#8 Zapaleniec#

Dzień dobry. 

Mam podobną sytuację która według mnie jest bardzo absurdalna, mianowicie otrzymałem negatywna opinię od kupującego (nr zamówienia  61dfb9c0-f832-11ef-b9bf-6b65dbde4d93) z zaznaczoną informacją (chyba w waszych podpowiedziach dla kupujących które mogą zaznaczyć typu ,,szybka wysyłka") ,,Podejrzewam, że produkt jest nieoryginalny". Tylko jak można to stwierdzić skoro nawet nie odebrało się zamówionego towaru wiec klient nie widział produktu na oczy, ale ma możliwość wystawienia tak krzywdzących opinii, kłamliwej i wyssanej z palca bzdury...  Czy odniesiecie się do tej sytuacji i usuniecie tę opinie?

oznacz moderatorów

A-G-SYSTEM
#8 Zapaleniec#

Inna sytuacja, otrzymałem też negatywną opinie z dopiskiem "Przesyłka nigdy nie dotarła do mnie!" (nr zamówienia: 24f8bd81-71e7-11ef-9a35-3b473e770718) co również jest nieprawdą. Kontaktowałem się z kupującym celem wyjaśnienia sytuacji (oczywiście możecie sprawdzić wiadomości z kupującym), okazało się że  chodziło o zakup z innego sklepu, poprosiłem wiec o usunięcie opinii, oczywiście ale kupującemu zawsze łatwo wystawić negatyw, usunąć już gorzej, nawet jeśli jest wystawiony niewłaściwemu sprzedawcy... Pisałem do was w tej sprawie i o usunięcie tej opinii, oczywiście brak reakcji,  nie powinno tak być... 

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg#

to jest metoda promowana przez allegro i ignorowana w zgłoszeniach

nasze dwa ostatnie komentarze negatywne dotyczą dokładnie takiej sytuacji

kupujący twierdzi,ze mamy nie wysyłać towaru, prosimy go o anulowanie oferty po czym wystawia negatywa bo twierdzi że domagamy się opcji jakiej nie ma

allegro odmawia usunięcia komentarza

wiesz kiedy to się zmieni - gdy sprzedawcy zaczną masowo stosować tą metodę działania

w przypadku oficjalnego sklepu allegro - może wtedy ktoś się tam opamięta

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@RED przecież sami se usuną te negi

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg#

@az1rael to wtedy ktoś publicznie zarzuci serwisowi podwójne standardy

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@RED no będzie musiał miec udokumentowaną inną rzeczywistość bo logi allegro jakoś wyparują 😄

oznacz moderatorów