Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Allergowicz [edycja]
w odwecie za negatywny komentarz kupił u mnie towar za ponad 3tys,oczywiście tylko po to by wystawić mi komentarz pt.''po prostu nie polecam''poprosiłam Allegro opisując całą sytuację o wycofanie komentarza
allegro mi odpisało:
Chciałabym spełnić Pana prośbę jednocześnie wskazana ocena nie łamie zasad Allegro i dlatego ze swojej strony nie mam podstaw do podjęcia działania i nie jest to spowodowane moją złą wolą, ani brakiem chęci pomocy Panu, a wynika z braku możliwości oceny sytuacji przy sprzedaży na odległość. Kupujący w swojej opinii podważył jakość produktu, czego nie jestem w stanie osobiście sprawdzić. Płatność w formularzu dostawy miała być przy odbiorze, nie jestem w stanie zweryfikować tej sytuacji.
co w takiej sytuacji??? przecież to nieuczciwe teraz to ja mam u niego kupić i zrtobić to samo???
To tylko w teorii takie proste. W rzeczywistości allegro nie chce zadzierać z klientami.
@pinsplash Niestety tylko w teorii to jest takie proste jak się wydaje. Tak jak wyjaśniałam już tutaj wcześniej nie jesteśmy w stanie sprawdzić ze 100% pewnością, że Kupujący wystawił komentarz, aby się zemścić. Dla przykładu powodem może równie dobrze być sprawa obsługi po zakupie, stąd nie mamy podstaw, aby ingerować w taki komentarz.
Generalnie jako serwis staramy się być w takich sytuacjach neutralni i ingerujemy tylko w sprawach jednoznacznych. Nie jesteśmy stroną w nieporozumieniach między Kupującymi, a Sprzedającymi, dlatego takie sprawy muszą wyjaśnić między sobą.
Mam trzy negatywy
Jeden-kobieta niezadowolona z towaru. Zaproponowałam by odesłała towar(na mój koszt) a ja odeslę jej nowy lub zwrócę pieniądze (pomimo ze nie musiałam bo towar cięty na zamówienie)
Drugi to facet ktory kliknął ale nie kupił. Zemscił się za negatyw. Tu Allegro przyznało mi zwrot prowizji. Wysłałam do Allegro linki z tym zakupem i komentarzem. Łatwo to zweryfikować
Trzeci to odmowiłam sprzedaży mebli. To sprawa jakby osobista i oczywiście oddałam zaliczkę
Problem w tym ze Allegro zablokowalo mi konto
Moge się zgodzic z jednym negatywem odnosnie mebli
Ciężko mi poprawić jakość sprzedaży bo nie mam dużych obrotów
Ale dlaczego Allegro zablokowało Pani konto?