anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zanik sprzedaży przez algorytmy

petinek_pl
#13 Ambasador#

Witam, wątek już poruszany ale oczywiście bez zmian a jest coraz gorzej. Od początku maja totalny spadek sprzedaży o 75%..do poziomu z czasów gdy rozpoczynałam sprzedaż.. zdarzały się pojedyncze dni z całkowitym brakiem sprzedaży co również było dziwne ale teraz to już przesada. Od 10 dni sprzedaż klękła mi całkowicie i doskonale wiem że to wina produktyzacji,algorytmów allegro i tego serwisu. Nie jest to możliwe aby sprzedaż która była na dobrym poziomie z dnia na dzień zniknęła prawie do zera,zostałam gdzieś ewidentnie przyblokowana, dodatkowo zawsze pojawiają się nagle zakupy od kliku klientów w ciągu godziny na ten sam produkt który nie miał popytu od pół roku..a poza tym nic. Niech nikt nie pisze że to przypadek, widać że algorytmy nagle wysunęły jedną z moich ofert a reszta schowana. W zasadzie nie wiem po co to piszę bo allegro i tak ma to gdzieś, dlatego do moderatorów nawet się nie zwracam bo jedyne co by napisali to że to moja wina albo przypadkowy brak popytu co jest kłamstwem... Jak tak ma to wyglądać to nie uzbieram nawet na opłaty ale przecież allegro to nie obchodzi po co być ludzkim ważne żeby oni mieli zarobek.. a sprzedaż w innych miejscach nie jest tak prosto rozkręcić..czy ktoś ma podobną sytuację..

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

sklep_solpio
#14 Krzewiciel#

@petinek_pl u nas w firmie, jeśli chodzi o allegro to mamy spadek o 35% 

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@sklep_solpio ostatnio wszystkim poleciało, święta, majówka ludzie bez kasy 😄

________
Κώστας
oznacz moderatorów

sklep_solpio
#14 Krzewiciel#

@kostas11 no raczej, tylko każda branża ma swoje wzloty i upadki okres wakacyjny u nas zawsze był lipny, ale nie maj 😛

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg#

Ja akurat miałam ciut lepiej przez kilka dni. A potem znów padło po tym jak klient poprosił o opóźnienie wysyłki, nawet wykluczenie ze statystyk nie pomogło. I to już któryś raz tak po wykluczeniu mam...

(Allegro dzieli użytkowników, by rządzić).
oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@petinek_pl ja ostatnio przez 3 dni nie miałem sprzedaży, teraz też cisza, masz w jednym rację coś dziwnego się dzieje, w sklepie internetowym mam codziennie na podobnym poziomie a na allegro takie skoki że masakra wręcz nie naturalne 😞

________
Κώστας
oznacz moderatorów

eAskir
#9 Pomysłodawca#

Zabawy allegro w Boga i sterowanie sprzedażą (jak opisane wyżej np. "okienka sprzedaży") skończą się po prostu katastrofą dla serwisu ale możemy tego już tu nie dotrwać. Od stycznia sprzedaż spadła o 1/3 i dalej spada. Dziś godzina 12 a nie sprzedaliśmy nic nie licząc nie opłaconego zakupu po północy. Do tego w naszej branży dochodzą **piiip**yczne zachowania wydawców którzy sprzedają książki w detalu na allegro taniej niż w hurcie (a potem się skarżą na słabość rynku książki - tu faktycznie przydałaby się Ustawa o Książce ale na niej skorzystałby tylko Amaz*n sprzedając książki z zagranicy i mając ją gdzieś).  19 rok w serwisie, który postanowił popełnić samobójstwo może być naszym ostatnim...

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@eAskir nie tylko producenci kombinują i zaniżają ceny czy walczą ze sprzedawcami, sami sprzedawcy się wyniszczą walcząc ceną 😞

Moja konkurencja sprzedaje produkty po 78 zł czy 98 zł gdzie zostaje im 2-3 zł na pakowanie, opłaty, karton a u producenta zalegają z płatnościami 🙂 czekam jak się sami wykończą 😄

________
Κώστας
oznacz moderatorów