Dzień dobry,
Jestem sprzedawcą na Allegro i obecnie planuję strategię marketingową dla mojego sklepu. Chciałbym zapytać, czy Allegro oferuje techniczne możliwości samodzielnego zarządzania reklamami produktowymi w Google Shopping (poza systemem Allegro Ads).
Mogę przesyłać oferty ręcznie, ale oczywiście nie mam praw do tej domeny.Mogę przesyłać oferty ręcznie, ale oczywiście nie mam praw do tej domeny.
W związku z tym mam kilka pytań dotyczących integracji z moim własnym kontem Google Merchant Center:
Plik produktowy (Feed): Czy istnieje możliwość wygenerowania dynamicznego pliku produktowego (w formacie XML lub CSV) dla moich aktywnych ofert, który mógłbym zaimportować bezpośrednio do mojego prywatnego konta Google Merchant Center?
Dostęp do API: Czy Allegro umożliwia sprzedawcom dostęp do danych o ich własnych ofertach poprzez REST API w celu synchronizacji z zewnętrznymi narzędziami reklamowymi? Jeśli tak, gdzie mogę znaleźć instrukcję generowania niezbędnych poświadczeń (Client ID, Client Secret)?
Integracje zewnętrzne: Czy Allegro wspiera jakiekolwiek gotowe rozwiązania lub aplikacje, które pozwalają na eksport danych produktowych do konta Google Ads, którym zarządzałbym w pełni niezależnie?
Zależy mi na pełnej kontroli nad kampaniami reklamowymi oraz budżetem bezpośrednio z poziomu mojego panelu Google Ads. Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki oraz przesłanie odpowiedniej dokumentacji.
Z poważaniem
@ShopGD Nie mamy obecnie technicznej możliwości/narzędzia do samodzielnego zarządzania reklamami Google Shopping dla ofert na Allegro z pominięciem systemu Allegro Ads.
@ShopGD Ty tak serio ??? chcesz płacić po to żeby przekierować klientów na allegro ??? nie lepiej wykorzystać ten budżet na promocję swojego sklepu, gdzie klient zostanie w sklepie 🙂