anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zawyżona prowizja

3telniaPoznan
#7 Wielbiciel#

Witam, mam taką sytuację, że klient zrobił zwrot i podczas składania wniosku o zwrot prowizji zauważyłem jak wysoka ona jest. Książka dwa razy po 27 = 54 zł i prowizja powinna wynieść 2,83 od sztuki. Niestety allegro naliczyło mi nie wiedzieć dlaczego 3,87. Jak napisałem do nich to jakiś student odsyła mnie do regulaminów i cenników i nie jest w stanie podać dlaczego ta prowizja jest tak wysoka. Jest to różnica ponad złotówki więc chciałbym to wyjaśnić.  Ktoś wie o co chodzi?

1. Zakup był allegro smart więc nie było dodatkowych kosztów wysyłki

2. Sprzedaję setki tych książek i zawsze jest 2,83 przy zakupie smart i (muszę teraz prześledzić czy nie naliczyli mi wyższej przy jeszcze innych przypadkach)

3. Nie było tam też żadnego promowania ani nic z tych rzeczy

4. Książki nie są w kategorii inne, gdzie jest wyższa prowizja. 

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

RED
#21 Demiurg#

pracownicy allegro też nie ogarniają tego

by tu cytowany wyrok sądu, gdzie allegro przegrało sprawę bo nie potrafiło podać sposobu naliczania prowizji do podaje kwoty roszczenia

oznacz moderatorów

Biale_Stokrotki
#12 Orędownik#

właśnie znalazłam takie same różnicę i w regulaminie, cennikach nic nie znalazłam co by wyjaśniało te zawyżone prowizje 😕 

u mnie wyszło wszystko w przeliczaniu kosztów ofert, nagle się okazało, że ta sama oferta kupiona tego samego dnia ma różne prowizje (mimo tych samych form wysyłki)

oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

Jakoś dziwnym trafem nigdy się nie mylą i chyba jeszcze nikt nie zgłaszał że mu za małą prowizję naliczyli. 

oznacz moderatorów

fox_paws
#13 Ambasador#

@3telniaPoznan Uwzględniłeś prowizję od kosztów wysyłki?

oznacz moderatorów

Biale_Stokrotki
#12 Orędownik#

@fox_paws przecież jest zaznaczone że sprzedaż była w smart, bez kosztów wysyłki. 

oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

Cześć, @3telniaPoznan. Proszę, podaj numer tego zamówienia. Sprawdzę to.  

Marysia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

3telniaPoznan
#7 Wielbiciel#
66d0d201-9105-11ef-bc59-2b60331332c3

oznacz moderatorów