Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Czy jest możliwość wyrzucenia ich z cennika dostaw i zachować Smart?
musisz mieć 2 kurierówz listy dedykowaniej , nie koniecznie Pocztex
OK wybrałem kuriera DPD bez ich punktów odbioru, wystarczą mi: łanowe, orlenowe i paczkomatowe. Mam nadzieję uniknąć dopłat, będę nadawał w tych ich maszynach - co wydaje się być logiczne - jak wejdzie w gabarty A to dopłaty być nie powinno, ale to się okaże czy aby zmiana nie nastapi z deszczu pod rynnę.
@Halfrunt osobiście bardziej poleciłbym DHL , automatów pełno i odkąd wprowadzili obowiazek 2 kurieró nie przytrafiła mi się dopłata , z DPD wiadomo jak jest .
@Halfrunt DPD odradzam, złodziejska firma. paczka, która ważyła 300g, na ich certyfikowanej wadze miała masę 23kg. Oczywiście reklamacja dwukrotnie odrzucona i można się bujać.
@mikeza No właśnie tego się obawiam. Sądziłem, jeśli będę fotografować moje listy, bo takimi wysyłam formatami D-4 a nawet A-6 to nie będzie problemu, jednakże moje pojęcie logiki i oczywistych faktów może się różnić od francuskiego dpd
@Halfrunt tak. A jak masz do punktu i kuriera czy samego kuriera?
No tak ale Pocztex bierze gabaryty 3 wymiary x+y+z=250 cm, max najdłuższego boku 120 cm. Czy allegro może zaproponować coś konkurencyjnego w podobnej cenie do Pocztexu?
@Halfrunt Pocztex nie jest przymusowy, w przeciwieństwie do równie kiepsko działającego Allegro One. Z drugiej strony, dodawanie innego kuriera to sprawa dość upierdliwa - na pocztę i tak noszę, a nowy kurier to labo nowy punkt, albo czekanie
@TomBanknoter Tak faktycznie Pocztex okazał się zestawem nieobowiąkowym i nawet z przyjemnością go wyłączyłem, nie miałem z czym po za przesyłkami Allegro iść na pocztę, w której zawsze stałem w kolejce, z tej zmiany się cieszę.
za radą @mdrogeria zamiast DPD zaoferowałem DHL, dzisiaj idę pierwszą paczkę do klienta nadać w Żabce 😂
Jeśli chodzi UPS to ma daleko punkty nadania, a wzywając ich po odbiór - nie przyjeżdżają po paczki; w DPD obawiam się dopłat, a sprzedakąc produkty za kilkanaście złotych, każda taka dopłata czyni pracę nieopłacalną, więc drogą eliminacji pozostaje DHL, no zobaczymy
@Halfrunt na razie trzymam Pocztex , weryfikuję codziennie nadawane paczki , wszystko jak z płatka , żadnych opóźnień , praktycznie wszystko jest u klienta na drugi dzień po nadaniu W lutym miałem 1 interwencję , ale opiekunka załatwiła sprawę koncertowo, w kolejkach nie stoję , jak jest niewiele podaję przez okienko dla EN i zmykam ,przy większej ilości podjeżdżam od rampy . DHL-ek mam kilka w tygodniu , nadaję zwykle w automacie bo mam blisko , trzeba uważać na gabaryty , czasem lubi otworzyć się za mała skrytka , przy generowaniu etykiety dla nadania w automacie dobrze jest podać 2-3cm większe wymiary na każdym boku .
@mdrogeria @Halfrunt Ja też na razie trzymam Pocztex, bo mam własną umowę z Pocztą P. ale niestety, nie mogę potwierdzić, że wszystko idzie jak z płatka. Tak było do majówki, ale w tym miesiącu to prawdziwa loteria. Wprawdzie nic nie ginie, ale przesyłki potrafią iść 4-5 dni, a gwarantowany termin to D+2. A nadaję praktycznie same lekkie kopertowe.
@TomBanknoter jak masz umowę to kolejka Cię nie obowiązuje , dopytaj na Poczcie , nawet w pandemi jak był limit osób w pomieszczeniu wchodziłem poza wszelką kolejnością .
@mdrogeria Wiem, ale te opóźnienia nie wynikają z kolejek 😎
@TomBanknoter tak , ale piszesz ,że stoisz , a nie powinieneś .
@mdrogeria To nie ja pisałem, że stoję 😎 Ja swoją pocztę i całą obsługę znam od kilkunastu lat. Na poziomie urzędu nie mam zastrzeżeń