Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Poproszę o pomoc.
Promujecie teraz oznaczanie towarów jako zestawy kilku sztuk.
Mam zamówienie b721f571-0dd3-11ed-b5cf-c73545fd7a25
Zestaw 6 szt., klientka zwraca 1 szt. Korekta wystawiona, zwrot częściowy 1/6 kwoty przez Allegro Finanse.
Zgłoszenie o zwrot prowizji oraz odwołanie odrzucone (nr 25847603).
Do zgłoszenia załączono fakturę korygującą oraz mailowe odstąpienie klienta.
O co chodzi, że nie mogę odzyskać prowizji?
@DlaMistrzow_pl dziękuję za wiadomość! Sprawdziłam tą sprawę i powód odrzucenia wniosku o rabat transakcyjny podał mój kolega w odpowiedzi w sprawie nr 25847603. Taka transakcja jest uznana za sfinalizowaną, ponieważ doszło tylko do częściowego zwrotu towaru i kwota zwrotu wpłaty jest mała.
Zamówienie miało wartość 1750zł, kwota zwrotu za 1 sztukę z 6 to 291,67zł i taką kwotą zwrócono przez AF.
Rozumiem, że stanowisko Allegro jest takie, że w sytuacji sprzedaży zestawu i częściowego zwrotu - zwrot prowizji nie przysługuje.
Natomiast gdyby klient kupił 6 pojedynczych sztuk to nie było by problemu z rabatem za prowizję?
Niedorzeczne trochę.
Allegro uczy jak postępować w następnej transakcji.🤔
@DlaMistrzow_pl zgodnie z zasadą - klient kupuje zestaw to ma oddać zestaw , nie miałeś obowiiązku przyjmowania takiego zwrotu
Teoretycznie tylko. Zestaw nie ma swojego kodu EAN. Klient na fakturze miał miał 6 sztuk towaru, więc na podstawie ustawy ma prawo do zwrotu jednej sztuki.