anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zgłoszenie naruszenia praw autorskich

NSIM_2
#1 Nowicjusz

Cześć,
chciałbym zapytać o doświadczenia innych sprzedających związane ze zgłaszaniem naruszeń praw autorskich na Allegro.

Sytuacja wygląda tak:
Sprzedaję produkt własnego autorstwa wykonany w technologii druku 3D. Projekt został zaprojektowany przeze mnie od podstaw i mam pliki źródłowe oraz całą historię jego tworzenia.

Ostatnio zauważyłem ofertę, w której ktoś sprzedaje bardzo podobny produkt - zarówno konstrukcyjnie, jak i pod względem zastosowanych rozwiązań technicznych. Istnieje również duże prawdopodobieństwo, że osoba ta stworzyła swój produkt poprzez odwzorowanie mojego (jest duża szansa że produkt był wcześniej u mnie zamówiony przez tego sprzedawcę).

Złożyłem zgłoszenie przez formularz naruszenia praw autorskich, ale nie znalazłem w dokumentacji Allegro informacji, jaki jest standardowy czas reakcji i jaki jest dalszy proces.

Chciałbym więc dopytać ile przeważnie czeka się na odpowiedź ze strony serwisu, oraz jak rozpatrywane są takie sprawy?

Z góry dziękuję za każdą podpowiedź lub doświadczenie.

oznacz moderatorów
1 ODPOWIEDŹ 1

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@NSIM_2  jeśli nie masz wyłączności, lub patentu, to zapomnij o prawach autorskich😁, spójrz   , 2010 rok 😉 dziś na Allegro możesz znaleźć tysiące modułów które są wykonane na wzór mojego, ale wszyscy mają to gdzieś, więc Twoje prawa autorskie są tyle warte co nic😔

oznacz moderatorów