anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zlecenie odbioru Inpost a kolejne paczki

Janirka
#12 Orędownik

Hej, mam pytanie raczej czysto "etyczne" 😉

Codziennie, do godziny 10:00 tworzę zlecenia na odbiór paczek przez kuriera Inpost. Po tym czasie, wpadają kolejne zamówienia, i zdarza się że mam zaledwie 2-3 paczki dodatkowe, przy których wybieram opcję "utworzę zlecenie odbioru", ale nie zamawiam już kuriera. Kurier zawsze przesyłki odbiera, ale zwykle się z nim mijam żeby go o to podpytać. Więc teraz moje pytanie, czy liczy się to pierwsze zamówienie kuriera i ilość zadeklarowanych paczek w zleceniu? Czy kurier robi mi przysługę zabierając te nadprogramowe (bez zlecenia) czy nie ma to w ogóle znaczenia i liczy się jedno zlecenie? Bo sama nie wiem, czy to kurierska przysługa czy normalna praktyka? 🙂 

Z góry dzięki po stokroć!

_______
Kamila
oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Janirka nie ma to znaczenia że w zleceniu masz 10 a on zabierze 30 paczek 🙂

________
Κώστας
oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Janirka jeśli jest 5 paczek lub więcej w zleceniu kuriera masz bezpłatnie , a ile odbierze nie ma to najmniejszego znaczenia , ważne jest aby bylo mnimum 5 

oznacz moderatorów

Michal_Bydg
#1 Nowicjusz

Hej!

podbiję do pytania.

Generuję zlecenie odbioru na powiedzmy 5 paczek z allegro. Czy do tego mogę dołożyć "moje" przesyłki, powiedzmy 2-3 (ze sprzedaży w innych serwisach)? Czy na "inne" paczki muszę mieć drugie zlecenie odbioru?

pozdrawiam!

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Michal_Bydg najlepiej zapytaj kuriera , ale podejrzewam , że problemu nie będzie .

oznacz moderatorów

kytorr
#13 Ambasador

Nie musisz, odbierze je kurier bez problemu. Oni mają płacone za każdą przesyłkę nie ważne skąd opłaconą (w sensie czy broker czy allegro) im to rybka im wiecej tym wiecej $ dla kuriera.

oznacz moderatorów