anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zmiana konta bankowego

Amarelius
#9 Pomysłodawca

Witam.Zmieniłem konto bankowe. W tym celu wpłaciłem 1,01 na wskazane konto i otrzymałem przelew zwrotny na moje nowe konto bankowe.Wpłata była 7 lutego.Do tej pory nie otrzymałem wiadomości od allegro.Mam zablokowane wypłaty.W ubiegłym roku zmieniałem i nie było problemu.Pisałem do allegro ale brak odpowiedzi.

oznacz moderatorów
15 ODPOWIEDZI 15

xyz96
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Amarelius Dane osobowe konta Allegro muszą być identyczne, jak dane osobowe konta w banku, z którego przelałeś 1.01 zł. 

oznacz moderatorów

Amarelius
#9 Pomysłodawca

Są identyczne.Wiem o tym dokładnie.Nie robię tego pierwszy raz.Nie wiem gdzie ma to zgłosić.Założyłem działalność gospodarczą i jestem w tym momencie całkowicie zablokowany z  wypłatami.Może udać się na Policję?

oznacz moderatorów

ko_alka
Była Moderatorka Allegro Gadane

@Amarelius Cześć. Czy nie otrzymałeś wiadomości z prośbą o przesłanie dokumentów? Taki status widzę w systemie. 

oznacz moderatorów

Amarelius
#9 Pomysłodawca

Nic nie otrzymałem od allegro.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Może poszło do spamu, sprawdź.

oznacz moderatorów

ko_alka

@Amarelius Skontaktuję się z Operatorami płatności w Twojej sprawie. Wrócę do Ciebie z odpowiedzią. 

oznacz moderatorów

Amarelius
#9 Pomysłodawca

Witam.,Wracam do sprawy wypłat PAYU i Przelewy 24.Już prawie miesiąc allegro przetrzymuje moje pieniadze.Zrobiłem wszsytko co mi doradziła PAni z allegro podczas rozmowy telefonicznej.Dokonałem wpłaty na PayU 1,01.Otrzymałem przelew zwrotny i info że dane do wpłaty zostały zaakceptowane i konto do wypłat  jest aktywne.Wpłaciłem drugi raz 1,01 na Przelewy 24.Na stronie konto z Przelewami 24 jest już aktywne z sumą 0 zł. do wypłaty.Przesłałem skan dowodu.Zrobiłem wszystko zgodnie z regulaminem.Jestem odcięty od gotówki.Musze dokonać opłat a allegro przetrzymuje moje pieniądze.Napisałem do allegro ale odpowiedź zapewne za kilka dni.Super działają,a ja już miesiąc bez gotówki.Musze opłacic w marcu ZUS i podatek itp.Z czego?????Mam te nowe konto podpięte pod ZUS.Może Policja to dobre rozwiązanie.Nie mogę darowac 11 tys.zarobionych uczciwie.

oznacz moderatorów

Amarelius
#9 Pomysłodawca

Witam.Pisałem w tej sprawie.Na początku miesiąca zmieniłem numer konta.Wpłaciłem 1,01.Dokonałem również wpłaty dla PAYU.Dołączyłem skan dowodu.Ustawiłem że chce wypłaty każdego dnia i od 20 zł.3 razy przelewałem 1,01 i nic.W przelewach widnieje  ze mam 0 zł.,a PAyU że jest weryfikacja mimo że wcześniej otrzymałem wiadomość od allegro że konto PAYU aktywne.Złodziejskie metody.JAk już pisałem wcześniej w  poniedziałek udaje sie na Policję bo innego rozwiązania nie widzę.

oznacz moderatorów

serwis-texas
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Amarelius 

Ok

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@Amarelius gdy zmieniasz numer konta, nakładana jest blokada wypłat, aby zapewnić bezpieczeństwo. Zmieniałeś dane na początku miesiąca - 4 lutego, ale również 24 lutego. Widzę, że napisałeś już do nas w tej sprawie - dzisiaj, więc bardzo proszę poczekaj na naszą odpowiedź. Rozumiem, że ta sytuacja jest dla Ciebie stresująca, ale zapewniam, że środki na Twoim saldzie są bezpieczne i gdy tylko blokada wypłat zosatanie zdjęta, zostaną wypłacone na Twoje konto bankowe. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Amarelius
#9 Pomysłodawca

Żadnych danych nie zmieniałem tylko wysłałem skan dowodu.Mam już aktywne Przelewy 24 a suma do wypłat 0 złotych.Ile ta blokada może trwać.Po wpłacie 1,01 na PayU dostałem wiadomość że konto do wypłat aktywne,a tym czasem nic nie mogę wypłacić.Wczoraj ustawiłem (aktywowałem) że wypłata od 20 zł. i każdego dnia roboczego.Myślałem że dziś choć z PAYU przyjdzie wypłata.Jak już pisałem jestem od 15 lat na allegro i raczej nie będę pisał co myślę o tym nowym allegro.Allegro zmusza sprzedających do szybkich wysyłek,odpowiedzi itp a same co robi.Trzeba czekać  i to sporo nawet na odpowiedź na zadane pytanie (nie piszę o gadnym).

Zaczekam do poniedziałku bo nie mam wyjścia.

Pozdrawiam.

oznacz moderatorów

milka1234567890
#18 Luminarz

Nakładana jest jednodniowa blokada, tak jest w regulaminie.

oznacz moderatorów

Amarelius
#9 Pomysłodawca

Zgadza się tylko że ja aktywowałem PAYU 23 lutego.Dostałem wiadomość od allegro że konto do wypłat aktywne po weryfikacji.Dziś 25 lutego i brak wypłaty,a konto Przelewy 24 mam już aktywne tylko że środki na koncie to 0 zł.Od początku lutego kupujący wpłacili mi 11 tys.Dlaczego w przelewach do wypłaty jest 0 zł. nie wiem?

oznacz moderatorów

milka1234567890
#18 Luminarz

Jak masz ustawione automatyczne to może są na koncie bankowym.😁

oznacz moderatorów

Amarelius
#9 Pomysłodawca

To żart.Przecież jak bym miał pieniądze na swoim koncie to nie robił bym zadymy.O to chodzi że allegro mi tych pieniędzy nie przelewa na moje nowe konto bankowe.

oznacz moderatorów