anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Odbiór przesyłek paczkomat

led_provider
#10 Popularyzator#

Witam,

Proszę o informację odnośnie godzin granicznych odbioru przesyłek w sobotę i niedziele w paczkomacie

- KRA114M

- KRA253M

Proszę o informację odnośnie godzin granicznych odbioru przesyłek w sobotę i niedziele:

- PaczkoPunkt POP-KRA117

oznacz moderatorów
12 ODPOWIEDZI 12

mdrogeria
#21 Demiurg#

@led_provider piszesz jako zaawansowany sprzedawca , a nie wiesz jakie są godziny graniczne w Twojej miejscowości ?

oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

@mdrogeria Te godziny graniczne to też nie do końca jest tak w rzeczywistości .Sam zauważyłem już że przesyłka złożona w paczkomacie przed godziną graniczną nie zawsze jest w danym dniu wyjęta lub włożona po godzinie granicznej jest odebrana .Kurierzy chyba nie przykładają do tego aż takiej wagi .

oznacz moderatorów

led_provider
#10 Popularyzator#

@kolekcjoner608jeśli nie wyciągną Ci paczki, a nadałeś przed godziną graniczą pozostaje je tylko reklamować przez portal allegro, że przewoźnik  nie wywiązał się z umowy.

oznacz moderatorów

led_provider
#10 Popularyzator#

@mdrogeriana stronie inpostu podane są godziny graniczne w paczkomacie, ale nie ma rozgraniczenia na dni tygodnia stąd moje zapytanie do Inpostu.

Po drugie nie interesowałem się wcześniej nadawaniem paczek w soboty i niedziele.

A co do godzin granicznych w PaczkoPunkt POP-KRA117 niestety nie można tego sprawdzić na stornie inpostu.

Po trzecie trzeba mieć teraz wszystko na piśmie :).

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@led_provider godziny graniczne są ustalone dla miejscowości , możesz to sprawdzić tu -https://inpost.pl/godziny-odbiorow

oznacz moderatorów

led_provider
#10 Popularyzator#

@mdrogeriatak wiem o tym, że można to sprawdzić.

Tylko co innego mówi mój przedstawiciel Inpostu.

oznacz moderatorów

InPost
Ekspert InPost

@led_provider godzina graniczna nadania dla wskazanych punktów w dni robocze to 15:00. 

W przypadku usługi Paczka w Weekend godzina graniczna nadania paczki (zlecenie odbioru przez kuriera, nadanie w PaczkoPunkcie lub przekazanie do Paczkomatu) to godzina 13:00 w piątek (dla dostawy w sobotę lub w niedzielę) oraz godzina 13:00 w sobotę (dla dostawy w niedzielę). W niedzielę przesyłki nie są odbierane od Nadawców (punktów nadawczych). 

oznacz moderatorów

led_provider
#10 Popularyzator#

- Jeśli nadam przesyłki Allegro Smart w paczkomacie w sobotę do godziny 13 to zostaną wyciągnięte przez kuriera w sobotę.

- Jeśli nadam paczkomaty bez oznaczenia Smart Allegro w sobotę nie zostanę wyciągniete po mimo nadania do godziny 13 w sobotę.

- Przesyłki nadane w niedziele  nie zostaną wyjęte z paczkomatu przez kuriera - bo firma Inpost nie pracuje.

oznacz moderatorów

Kaliope_Brzeg
#21 Demiurg#

@led_provider  

U mnie w małym mieście wszystkie nadane w sobotę przed godziną 13 są wyjmowane, ale te bez oznaczenia smart wyruszają w dalszą drogę dopiero w poniedziałek.

Tu jest informacja o godzinie granicznej :

https://inpost.pl/pomoc-czym-jest-usluga-paczka-w-weekend

led_provider
#10 Popularyzator#

@Kaliope_Brzeg  dzięki. U nas w wielkim mieście wyciągają tylko smartowe,  a nie smartowe zostawiają. Przesyłki nadane i odebrane przez kuriera w piątek bez oznaczenia Smart nie są doręczane w sobotę do paczkomatów, ponieważ nie są priorytetowe. Priorytetem są paczki Smart.

oznacz moderatorów

Kaliope_Brzeg
#21 Demiurg#

@led_provider 

Tak myślałam, jednak wielkość ma znaczenie 😂

mdrogeria
#21 Demiurg#

@Kaliope_Brzeg mówisz?? 🤗

oznacz moderatorów