Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, tak po krótce opisze sytuacje. Posiadam konto na allegro od 2009 roku prowadzę sprzedaż jak i robię zakupy z tego konta od 14 lat, od 5 lat razem z narzeczoną korzystamy z mojego konta, dziś się okazało że dane mojego konta Imię nazwisko zostały zmienione na dane mojej narzeczonej pół roku temu. Mi niestety nic o tym nie wiadomo z tego co się dowiedziałem od narzeczonej to tylko zmieniała konto do wypłat środków na swoje. Kontaktowałem się z allegro ale jak to z konsultantami allegro musiałem przebrnąć przez 10 żeby i tak nic się nie dowiedzieć dostałem tylko informacje, że jak chce konto na swoje dane to musze założyć nowe, zapytałem na jakiej podstawie zostały zmienione dane i kto to zrobił niestety tej informacji już nie uzyskałem pani napisała tylko że ona nie wie jaki to był konsultant i nie odpowiada za innych konsulatów robili w przeszłości.
Moje pytanie jest następujące co mogę teraz zrobić czy kierować sprawę do prawnika czy jakieś inne kroki podjąć ? Chce nakreślić ze konto było weryfikowane dowodem oraz kontami bankowymi oraz została podpisana zgoda o przetwarzanie moich danych a do konta dostępu nie mam i jak allegro mi napisało już nie będę miał chyba ze założę nowe konto.
@Typek6661 Nie, na Twoim koncie nie doszło do włamania i złodziej nie dokonał na nim żadnych zmian, zakupów, czy nie złożył wniosku. To Ty udostępniłeś swoje konto nieuprawnionej osobie, co jeszcze raz zaznaczam jest niezgodne z regulaminem, więc my nie mieliśmy żadnych podstaw żeby np. ten wniosek do Allegro Pay chociażby anulować.
Ogólnie pytając, czy w takiej sytuacji, niezależnie od tego, czy chodzi o moje konto czy czyjeś inne, rozumiem poprawnie, że wasz system działa tak, iż osoba składająca wniosek allegro pay nie ważne w jaki sposób uzyska dostęp do konta jest automatycznie uznawana za właściciela konta?
Zastanawiam się, skąd Pani @_HolaOla_ czerpie przekonanie, że udostępniłem konto mojej narzeczonej do zakupów? Nie miałem pojęcia o złożeniu przez nią wniosku o zakup telefonu na raty za pośrednictwem Allegro Pay, ponieważ sama podjęła tę decyzję bez mojej wiedzy. Jak wcześniej wspomniałem, korzystaliśmy z konta wspólnie w taki sposób, że mieszkamy razem, i to ja dokonywałem zakupów za pośrednictwem mojego konta, zarówno dla siebie, jak i dla mojej narzeczonej. Jednak nigdy nie udostępniałem jej konta ani nie upoważniałem do dokonywania zakupów na moim koncie. Na jakiej podstawie Pani @_HolaOla_ twierdzi, że sytuacja wygląda inaczej?
@Typek6661 rozumiem, że tymi domysłami starasz się wyciągnąć ode mnie więcej informacji, ale naprawdę nie ma tutaj żadnego spisku i otrzymałeś już kilku krotnie wyjaśnienia tej sprawy od naszego zespołu. Sam w drugim zdaniu swojej wypowiedzi napisałeś: "od 5 lat razem z narzeczoną korzystamy z mojego konta", więc naprawdę najlepszym rozwiązaniem będzie po prostu rozmowa z narzeczoną lub założenie nowego konta (którego nie będziesz jej udostępniał).
Zgadza się ale nie może być tak że ktoś skalda wniosek, (nawet jak kupuje z konta narzeczonego) do Allegro Pay z innymi danymi niż właściciel konta i dostaje zgodę na limit i zostaje właścicielem nie swojego konta.
Jak widać wystarczy zdobyć do kogokolwiek konta na allegro złożyć dane na inna osobę na wniosek alelgro pay i tak o to mamy zmianę danych na koncie bez zgody i wiedzy właściciela
Aktualnie to nie potraficie jednoczenie określić jak działa wasz system czy regulaminy. Ja Narzeczonej nie udostępniłem konta do kupowania czy zakładania allegro pay wiec dla mnie jest to kradzież konta i tak proszę to odbierać. To pani @_HolaOla_ twierdzi ze było inaczej to proszę podeprzeć to dowodami a nie spekulacjami i pani przemyśleniami. Trwa to tyle wyłącznie dlatego, że każdy konsultant podaje sprzeczne informacje.
Nie jesteście w stanie jednoznacznie określić, jak działa wasz system czy regulaminy. Ja, Narzeczonej, nie udostępniłem konta do kupowania czy zakładania Allegro Pay. Jest to kradzież konta, proszę to tak uznać. Wyżej w odpowiedzi dokładnie wyjaśniłem, co miałem na myśli podczas wspomnienia o "wspólnym korzystaniu z konta". Wiem, że czytanie ze zrozumieniem u was jest trudne, podobnie jak udzielanie odpowiedzi na konkretne pytania. Dlatego, na pytanie o to, co się dzieje z danymi poprzedniego właściciela po zmianie, pani @_HolaOla_ woli nie udzielać informacji. Może mi pani chociaż wskazać, gdzie takie informacje mogę uzyskać? Chcę jedynie uzyskać informacje, ponieważ naruszacie prywatność i dane innej osoby, a uzyskanie konkretnej, jasnej odpowiedzi graniczy z cudem.
Jeżeli pani @_HolaOla_ twierdzi, że było inaczej, to proszę poprzeć to dowodami, a nie spekulacjami i przemyśleniami. Sprawa trwa tak długo wyłącznie dlatego, że każdy konsultant podaje sprzeczne informacje. Na kolejne pytania, także pani nie odpowiada: czy jeżeli moje lub innej osoby konto zostanie przez kogoś skradzione i złodziej złoży wniosek Allegro Pay, to złodziej automatycznie staje się jego właścicielem? Oczywiście, że próbuję zdobyć jak najwięcej informacji, zbieram je i przekazuję prawnikowi. Pani pracą jest udzielanie tych informacji, tak samo jak innym konsultantom. i jeszcze jedno pytanie bo ciekawi mnie jak to wyjaśnicie dlaczego jeżeli już zmieniliście dane na moim koncie an narzeczoną to konto do wypłat środków z allegro było dalej moje i mogliśmy bez problemu wypłacać jak dane konta były inne i dane do wypłaty inne ? powiem tak taki burdel macie tam że to jest tragedia bawicie się ludźmi danymi jak chcecie i robicie z nim i co chcecie
Cytując pani @_HolaOla_ wypowiedz
"To Ty udostępniłeś swoje konto nieuprawnionej osobie, co jeszcze raz zaznaczam jest niezgodne z regulaminem, więc my nie mieliśmy żadnych podstaw żeby np. ten wniosek do Allegro Pay chociażby anulować."
Na jakiej podstawie pani to stwierdziła że poł roku temu to moja narzeczona wnioskowała o allegro pay ? Jak zmiany dokonaliście pół roku temu na koncie. A Informacje, że jest to moja narzeczona dostali państwo dopiero teraz. Bo rozumie pani jak to abstrakcyjne brzmi ? przecież państwo nawet nie wiedzieli czy ja mam narzeczoną dopóki państwu sam tego tu nie napisałem tu. a zamiany wprowadziliście pół rok temu bez żadnych informacji tylko na wniosek allegro pay na kogoś kto założył na moim koncie wniosek o allegro pay nie mieliście pojęcie kto to.
@LEW433 Ciekawe czy dostaniemy jakaś odpowiedz bo ja od 2 tygodni staram się cos dowiedzieć telefonicznie czy mailowo i jest tragedia. Na tą chwile znam datę zmiany konta (bo nawet nie zostałem poinformowany o zmianie moja narzeczona tak samo nie została poinformowana) przyczynę zmiany, że z powodu złożonego wniosku na allegro pay, narzeczonej dane zostały zmienione ( tylko nie przez nas) a tu cytat z odp od allegro "Zmiana na koncie powstała przez niedopatrzenie podczas składania wniosku, nie jest to błąd nasz systemowy. "
Pytanko czy ktoś ma polecić prawnika do którego mogę się udać z tą sprawą ?
@Typek6661 czy ty na serio chcesz to zgłosić do prawnika, czy tak sobie piszesz że to zgłosisz żeby tylko allegro zastraszyć i wyciągnąć jak najwięcej dowodów że doszło do złamania reguraminu. Już otrzymałeś od doradców i moderacji wiadomości.
Czego od nich oczekujesz więcej, nowych informacji nie itrzymasz
@Madex0 Właśnie nie dostałem odpowiedzi na moje pytania które zadałem, ta rozmowa tu to tylko zalążek tego co wyprawia się w korespondencji email czy na chat. Każdy konsultant zaprzecza poprzedniemu ciągle dostaje sprzeczne informacje do tego momentu nie dostałem żadnego pokrycia w regulaminie czy konkretnej odpowiedzi, wystarczyło podać pkt regulaminu i mnie tam odesłać i koniec sprawy. Pracą konsultantów i moderatorów jest pomoc i udzielanie informacji na jakiej podstawie twierdzisz, że nie otrzymam już informacji ? Jeżeli allegro nic nie ma do ukrycia i nie złamali regulaminu to sprawa powinna zostać załatwiona w 1 dzień a niestety tak nie jest.