Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, przerażony jestem jak czytam że Allegro zablokowało komuś konto bo nie opłacił zakupu kilka razy, albo zapomniał zapłacić 1zł zaległego rachunku. Szkoda że nie mogę wrzucic zdjęć bo Support jest usunie, sytuacja nastepująca jedna z firm oferowała mi zmowę cenową na czacie allegro nie ukrywając się z tym, oferował to samo kolejnym 3 firmom wiem bo pytałem,więc korzystacjąc z Formularzu zapytałem co za to groźi, odpowiedź brzmiała:
"Dobry wieczór,
dziękuję za wiadomość.
Takie działanie narusza nasz regulamin i grozi permanentnym ograniczeniem konta oraz blokadą działalności w Serwisie.
Czy chciałaby Pani zgłosić taką sytuację?
Pozdrawiam
// Bxxxxx Kxxxxxx
Zespół Allegr
Ja: Odparłem że tak, gdyż takie praktyki są karalne, wysyłam zdjęcia rozmowy cytuję :
Delikfent: " mozemy jak sezon temu obnizyc do ceny hurtowej i nikt nie zarobi albo zrobimy ze taka sama i kazdy cos zarobi , wydaje mi sie ze lepsze rozwiazanie , daj znac co myslisz"
Ja: "rynek sam ustali odpowiednie ceny"
Delikfent: "mozna zawsze sie chyba dogadac , jak uwazamy ze za drogi itp , no nie wiem jak cos daj znac"
i tu już była rozmowa chwile o **piiip**ołach, i dodatkowo wiem że na 100% 2 firmy zgłosiły to samo wobec tego sprzedającego,i nie zgadniecie co, konto ma dalej status Super sprzedawcy 0 blokad, wystawia nowe aukcje, kompetnie nic sie nie zadziało, Allegro poinformowało mnie że zastosowało wobec niego odpowiednie środki, tylko że nic takiego nie ma miejsca, czy sądzicie że taka oferta zmowy nie jest wystarczjącycm dowodem? moge zdjęcia dodać, ale wtedy je usuną.
Zdecydowanie to wygląda na ofertę ustalenia wspólnych cen, aż dziwne że konto nie ma żadnej blokady, ciekawa sytuacja przecież takie dzialnia są karalne nawet przez UOKIK.
@MMOStock podjęli odpowiednie środki, to znaczy, że pogrozili mu palcem i powiedzieli nu, nu,nu, tak nie wolno😉
Tylko pytałem się co za to groźi, mam to w mailu to chyba niewspółmierne że groźi całkowita blokada konta, a nie zablokowali konta nawet na 1 dzień, nawet SS nie zdjeli, czyli nie zrobili nic.
@MMOStock Co to znaczy "nawet SS nie zdjęli"? Chyba wiesz jako sprzedawca na jakiej zasadzie funkcjonuje ten tytuł, prawda? Złamali regulamin, to dostali minusowe punkty - jak mieli ich dużo to SS nie stracą tak łatwo. "A nie zablokowali konta nawet na 1 dzień" - nie spotkałem się w ostatnich czasach z całkowitymi blokadami o charakterze czasowym - co innego ograniczenia sprzedaży, czego Ty jako osoba stojąca z boku nie zauważysz nawet jeżeli takie ograniczenia zostały na nich nałożone.
Skoro, 5min po otrzymaniu od Allegro informacji iż podjesli odpowiednie kroki, wystawiał nowe aukcje i edytował stare zmieniał ceny, to znaczy że nie nałożyli żadnych ogarniczeń, to po co ta gadka o blokacie konta przez support?
takich rzeczy się nie zgłasza do allegro tylko uokik - przywalą % od obrotu to będzie kwik
@MMOStock widzę, że złożyłeś już reklamację obsługową w związku z tym zgłoszeniem, więc poczekaj proszę na decyzję reklamacyjną. Mogę jedynie potwierdzić, że działania wobec zgłoszonego przez Ciebie konta zostały podjęte, nie mogę podać żadnych szczegółowych informacji, nie każde działanie wiąże się z blokadą konta.
Mowa była o blokadzie konta przecież mam rozmowę z supportm allegro, to nie dotyczy jednej firmy tylko 2-3 firm, przecież informowałem o tym....
@MMOStock, ze względów bezpieczeństwa nie możemy ujawnić więcej informacji na temat działań, które podjęliśmy na innym koncie. Zapewniam, że Twoje zgłoszenie zostało dokładnie zweryfikowane.