anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kupujący zamawia aby wystawiać negatywy.

ActiveNova2
#7 Wielbiciel

@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

Kupujący zamawia aby wystawiać negatywy. Pierwsze zamówienie zwróciłam pieniądze w dyskusji bez konieczności zwrotu produktu. Ponownie zamówił ten sam produkt i znowu twierdzi że produkt jest wadliwy i nieoryginalny. Ponownie żąda zwrotu pieniędzy. Obraża mnie w dyskusji i żąda usunięcia aukcji na allegro. Podejrzewam że może być powiązany z konkurencją.

nr zamówienia  2a6d78b0-5264-11f0-a2e0-57c22a2b786d

z poważaniem 

ActiveNova

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@ActiveNova2 daj link do oferty, napisz czy masz oryginalny produkt, może się podpiąłeś pod czyjś produkt z podróbką, skoro chce usunięcia aukcji ?

A może wykorzystuje że raz oddałeś kasę i tak będzie w kółko robił, na przyszłość odbierasz towar, rozpatrujesz reklamację i odrzucasz jak jest wszystko zgodnie z ofertą 🙂

maxr01
#18 Luminarz

Masz już info od kostas11  - dlaczego nie odpisujesz?

Daj link do oferty.

Ja zwracam kasę bez problemu lub dosyłam gdy klient zgłasza jakieś braki. Jak produkt jest wadliwy - to proszę o odesłanie do reklamacji. Wtedy ją rozpatruję. Czasem zwracam kasę na podstawie zdjęć - ale to sporadycznie. 

Zwróciłaś kasę klientowi bez zdjęć, bez zwrotu towaru - czyli należy zakładać, że liczyłaś się z taką możliwością bo .... - nie będę się w to zagłębiał, ale wszyscy sprzedający raczej chcą otrzymać reklamowany towar.

--------------------------------------------------------------------------------
Rozumiem, że są ludzie, którzy za 20 gr. będą gnać pchłę przez 20km, lecz nie potrafię ich zrozumieć.
oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@maxr01  najwyraźniej coś z tymi skarpetami jest nie tak 😉, ale z drugiej strony, to nie rozumiem kupującego, skoro raz stwierdził, że to podróba,  to po co kupił ponownie🤔

https://allegro.pl/oferta/skarpety-nike-meskie-czarne-rozmiar-l-42-46-3-sztuki-17207628118

KOGIEL_T_0-1751260189458.png

alll.png

oznacz moderatorów

kzarucki
#7 Wielbiciel

Jestem kupującym i dokładnie tak! Sprzedająca sprzedaje podróby co widać również po innych ocenach 🙂 

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@ActiveNova2 rozumiem, że pytanie kupującego w dyskusji mogło być nieodpowiednie, jednak nie odniosłeś się merytorycznie do jego zarzutów ani do zdjęć, które przesłał.

Na zdjęciach – według kupującego – widać, że produkt jest podrobiony. Po otrzymaniu tych zdjęć natychmiast zwróciłeś pieniądze, co może sugerować, że zgodziłeś się z kupującym.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów

ActiveNova2
#7 Wielbiciel

sprawa rozwiązana

Nie odpisywałam już w dyskusji aby nie zagłębiać się w konflikt z kupującym.

Pieniądze zostały zwrócone po rozmowie z doradcą który automatycznie zakończył dyskusję i przekazaniu zgłoszenia do działu bezpieczeństwa który rozwiązał sprawę.

Nie chciałam aby kupujący oznaczył dyskusję jako nierozwiązana lub ubiegał się o zwrot Allegro Protect po odmowie reklamacji. 

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

masz wspaniałą możliwość dopisać kupującego do czarnej listy dostępnej po nowemu 🙂

@gdvorek poważnie?

domniemanie serwisu, że kupujący miał rację?

praktyka serwisu sugerująca, że to kupujący ma rację robi się trochę denerwująca

@ActiveNova2 dokładnie - kopanie się z kupującym w dyskusji prowadzi zawsze do czynności niekorzystnych dla sprzedawcy, marnowania czasu i nerwów

opisywałem tu niedawno przypadek reklamacji, gdy towar nie miał wad - a allegro wymusiło zwrot z allegro protect mimo, że kupująca zaakceptowała odpowiedź na nią.

po złożeniu reklamacji serwis odpisał że dla niego rozpatrzenie reklamacji to "słowo przeciwko słowu"

oznacz moderatorów

kzarucki
#7 Wielbiciel

Jaka szkoda, że nie zauważyłem tej dyskusji wcześniej. Sprzedajesz kobieto podróbki i się dziwisz, że ktoś ci negatywa wrzuca. Proponuje leczenie

oznacz moderatorów