Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Kupujący zamawia aby wystawiać negatywy. Pierwsze zamówienie zwróciłam pieniądze w dyskusji bez konieczności zwrotu produktu. Ponownie zamówił ten sam produkt i znowu twierdzi że produkt jest wadliwy i nieoryginalny. Ponownie żąda zwrotu pieniędzy. Obraża mnie w dyskusji i żąda usunięcia aukcji na allegro. Podejrzewam że może być powiązany z konkurencją.
nr zamówienia 2a6d78b0-5264-11f0-a2e0-57c22a2b786d
z poważaniem
ActiveNova
@ActiveNova2 daj link do oferty, napisz czy masz oryginalny produkt, może się podpiąłeś pod czyjś produkt z podróbką, skoro chce usunięcia aukcji ?
A może wykorzystuje że raz oddałeś kasę i tak będzie w kółko robił, na przyszłość odbierasz towar, rozpatrujesz reklamację i odrzucasz jak jest wszystko zgodnie z ofertą 🙂
Masz już info od kostas11 - dlaczego nie odpisujesz?
Daj link do oferty.
Ja zwracam kasę bez problemu lub dosyłam gdy klient zgłasza jakieś braki. Jak produkt jest wadliwy - to proszę o odesłanie do reklamacji. Wtedy ją rozpatruję. Czasem zwracam kasę na podstawie zdjęć - ale to sporadycznie.
Zwróciłaś kasę klientowi bez zdjęć, bez zwrotu towaru - czyli należy zakładać, że liczyłaś się z taką możliwością bo .... - nie będę się w to zagłębiał, ale wszyscy sprzedający raczej chcą otrzymać reklamowany towar.
@maxr01 najwyraźniej coś z tymi skarpetami jest nie tak 😉, ale z drugiej strony, to nie rozumiem kupującego, skoro raz stwierdził, że to podróba, to po co kupił ponownie🤔
https://allegro.pl/oferta/skarpety-nike-meskie-czarne-rozmiar-l-42-46-3-sztuki-17207628118
Jestem kupującym i dokładnie tak! Sprzedająca sprzedaje podróby co widać również po innych ocenach 🙂
@ActiveNova2 rozumiem, że pytanie kupującego w dyskusji mogło być nieodpowiednie, jednak nie odniosłeś się merytorycznie do jego zarzutów ani do zdjęć, które przesłał.
Na zdjęciach – według kupującego – widać, że produkt jest podrobiony. Po otrzymaniu tych zdjęć natychmiast zwróciłeś pieniądze, co może sugerować, że zgodziłeś się z kupującym.
sprawa rozwiązana
Nie odpisywałam już w dyskusji aby nie zagłębiać się w konflikt z kupującym.
Pieniądze zostały zwrócone po rozmowie z doradcą który automatycznie zakończył dyskusję i przekazaniu zgłoszenia do działu bezpieczeństwa który rozwiązał sprawę.
Nie chciałam aby kupujący oznaczył dyskusję jako nierozwiązana lub ubiegał się o zwrot Allegro Protect po odmowie reklamacji.
masz wspaniałą możliwość dopisać kupującego do czarnej listy dostępnej po nowemu 🙂
@gdvorek poważnie?
domniemanie serwisu, że kupujący miał rację?
praktyka serwisu sugerująca, że to kupujący ma rację robi się trochę denerwująca
@ActiveNova2 dokładnie - kopanie się z kupującym w dyskusji prowadzi zawsze do czynności niekorzystnych dla sprzedawcy, marnowania czasu i nerwów
opisywałem tu niedawno przypadek reklamacji, gdy towar nie miał wad - a allegro wymusiło zwrot z allegro protect mimo, że kupująca zaakceptowała odpowiedź na nią.
po złożeniu reklamacji serwis odpisał że dla niego rozpatrzenie reklamacji to "słowo przeciwko słowu"
Jaka szkoda, że nie zauważyłem tej dyskusji wcześniej. Sprzedajesz kobieto podróbki i się dziwisz, że ktoś ci negatywa wrzuca. Proponuje leczenie