Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Kupujący zareklamował mi część samochodową o znacznej wartości. Zalecane było żeby montaż przeprowadził w ASO BMW. Kupujący poproszony został przez nas o adres do odbioru reklamowanej części. Nie udzielił mi takiej informacji. Po 14 dniach zmuszony byłem odrzucić jego reklamację ze względu ze nie udostępnił mi adresu do odbioru części - twierdził że część znajduje się jeszcze w aucie. Po odrzuceniu reklamacji z powodu braku części u mnie na firmie żeby stwierdzić czy nie ma uszkodzeń mechanicznych, doradca Allegro pisze ze mam obowiązek przyjęcia reklamacji. Proszę o informację jak to wygląda z punktu prawa - reklamowana część 7.000 zł brutto zakup na firmę nie związana z motoryzacją.
Dziękuję
Trzeba było dać odpowiedź odmowną...
DAŁEM ODMOWNĄ
Właśnie w tym problem, że nie dałeś. Ja tylko malutki żuczek jestem, większe firmy wejdą to sypną Ci przepisami. W każdym razie problem jest w tym, że odrzuciłeś reklamację, powinieneś ją przyjąć i dać odpowiedź odmowną z powodu nieudostępnienia towaru do reklamacji. I teraz ponieważ prawnie nie mogłeś jej odrzucić to minął Ci termin na udzielenie odpowiedzi w związku z czym została uznana. Tak to wygląda z tego co kojarzę.
Jest tu paru specy co jak wejdą to sypną Ci przepisami, mnie nie chce szukać, nie moja liga. Jednak o ile dobrze to opisałeś to tak będzie to przez Allegro widziane i prawnie też...
BARDZO DZIĘKUJE.