anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Znikające zdjęcie w produkcie katalogowym

space51
#7 Wielbiciel#

Dzień dobry,

Aktualizuje brakujące zdjęcia produktowe w katalogu, jako producent szlafroków.

Po załadowaniu zdjęcia w widoku katalogu i przesłaniu do oceny, zdjęcia znikają pomimo tego, że zostały zweryfikowane pozytywnie. np. dla eanu 5902619921200

Problem w zasadzie dotyczy całej oferty, w której chce poprawić zdjęcia w katalogu. Schemat jest ten sam, ładuje zdjęcia, wysyłam do akceptacji, przychodzi info o pozytywnym zweryfikowaniu i zdjęcia znikają.

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

Dzień dobry @space51! To dlatego, że na zdjęciach, które dodajesz widoczne są twarze. Gdy wystawiasz ofertę, w Katalogu produktów Allegro nie znajdziesz zdjęć, na których jest widoczna twarz – na przykład z modelami lub modelkami. Gdy nasz mechanizm rozpozna na zdjęciu twarz, ukryje je w Katalogu, a także w Formularzu zgłaszania błędu w produkcie. 

Monika
   Moderatorka

Jak dostawa na czas - to Allegro!
   Wybieraj spośród tysięcy produktów i zamawiaj z dostawą przed Świętami.
oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#12 Orędownik#
oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@KOGIEL_T to jest oferta, tutaj też widać twarz. Powtórzę jeszcze raz: Gdy nasz mechanizm rozpozna na zdjęciu twarz, ukryje je w Katalogu, a także w Formularzu zgłaszania błędu w produkcie. 
Tutaj zdjęcie z katalogu dla tej oferty:

la_nika_3-1733770146115.png

Tutaj formularz zgłaszania błędu w produkcie. 

Monika
   Moderatorka

oznacz moderatorów

space51
#7 Wielbiciel#

Rozumiem, że zamazanie twarzy w żadnej sposób nie pomoże ? Zdjęcie ma być samego w tym wypadku szlafroka ?

I drugie moje pytanie, w wypadku ofert wielowariantowych, miniaturka która jest generowana np. dla różnych kolorów pobierana jest z katalogu a nie z oferty ? bo mam takie przypadki, gdzie w wielowariantowości zamiast zdjęcia szlafroku pojawia się logo firmy, teraz rozumiem, że jest to wynikiem tego, że jest to jedyne zdjęcie spełniające wymogi algorytmu.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@space51 mechanizm może nie wyłapać, że twarz jest zamazana. 
Tak, w wariantach produktowych, miniatura pobierana jest z produktu. 

Monika
   Moderatorka

oznacz moderatorów

space51
#7 Wielbiciel#

miniatura w wielowariantowości pobierana jest z katalogu ? czy z oferty produktu ?  bo. np https://allegro.pl/oferta/milusi-szlafrok-damski-s-f-krotki-soft-kaptur-20661-bis-czerwony-m-1596881... tutaj pierwsza z dostępnych opcji zamiast zdjęcia szlafroku jest tablica z rozmiarówką szlafroku.

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@space51 Zgłosiłam prośbę o poprawienie tej miniaturki w produkcie. To rozwiąże problem z wyświetlaniem wariantu. 

Wiktoria
   Moderatorka

oznacz moderatorów

space51
#7 Wielbiciel#

Dziękuje, pytanie moje jednak jest nadal bez odpowiedzi, czy miniaturki w wielowariantowości pobierane są bezpośrednio z oferty produktowej czy z katalogu ?

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@space51 Tak, jak Monika napisała, zdjęcie jest pobierane z produktu, a więc z katalogu. 

Wiktoria
   Moderatorka

oznacz moderatorów

space51
#7 Wielbiciel#

skoro pobierane jest (zdjęcie) z katalogu, a katalog wyklucza zdjęcia z twarzami dlaczego np. w tym produkcie https://allegro.pl/oferta/dlugi-cieply-mily-szlafrok-meski-s-f-soft-kaptur-21057-lsk-bialy-xxl-16999... miniaturki są widoczne  ? Chciałbym zrozumieć to ponieważ są aukcje gdzie te miniaturki działają, a są takie gdzie nie działają pomimo tak samo ustawionych ofert wielowariantowości.

oznacz moderatorów

space51
#7 Wielbiciel#

Czy mogę otrzymać odpowiedź ??

oznacz moderatorów