Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
jak dokonac zwrotu przez allegro? kupujacy zwrocic towar a ja chcialbym zwrocic mu środki przez allegro finanse.
jak zrobić zwrot jeśli nie mam środków na koncie w Allegro Finanse? Wyskoczył mi komunikat że zwrot nastąpi w ciągu 24 godz, a jeśli w ciągu tych 24 godz nadal nic nie wpłynie na konto to jak ten zwrot wykonać??? Może się okazać że np przez tydzień nic nie sprzedam i nie będę miała środków z których zrobię zwrot 😞
@beatka_8106 Jeśli po 24 godzinach w Allegro Finanse nadal nie będzie wystarczających środków do wykonania zwrotu, zostanie on anulowany. Aby ponownie wykonać zwrot wpłaty, postępuj zgodnie z powyższą instrukcją. Zwrot wpłaty możesz wykonać przez rok, licząc od daty otrzymania płatności od kupującego na Allegro Finanse.
tak, tylko kupujący nie będzie czekał rok na zwrot wpłaty, kupujący chciałby otrzymać zwrot jak najszybciej, a ja środków na koncie nie mam żeby ten zwrot zrobić 😞 Ostatnio miałam podobną sytuację i zrobiłam normalny przelew aby zwrócić pieniądze, później allegro nie chciało mi zwrócić prowizji twierdząc że zwrot powinnam zrobić poprzez allegro 😞
poproś o numer konta i zrób przelew bezpośredni
@mwmonety To nie zwrócą jej prowizji.
no właśnie wtedy odrzucają prośbę o zwrot prowizji
@LEW433 no tak ale pisze że nie ma pewności czy w najbliższym czasie cokolwiek sprzeda i środków na koncie może nie mieć jeśli było to coś taniego a klient nalega na zwrot to można odpuścić tę prowizję .no chyba że to coś większego
@beatka_8106 Na zwrot masz (niezwłocznie) do 14 dni.
kwota jest właśnie wyższa, no nic, zrobię zwrot na konto a o zwrot prowizji będę się starać, najwyżej poproszę o ponowne rozpatrzenie sprawy i załączę screeny dowodów że kupująca zrezygnowała z zakupu. Myślałam że może da się jakoś doładować konto aby zrobić zwrot przez Allegro
@beatka_8106 Próbuj,powodzenia.
@beatka_8106 można spróbować coś na szybko sprzedać dla mnie to jest może proste bo na co dzień przybywa mi mnóstwo pozycji do sprzedaży i tylko brakuje czasu na wystawianie ale może coś pani znajdzie co możn sprzedać by środki starczyły na pokrycie tego zwrotu
@beatka_8106 Jeśli nie otrzymasz zwrotu prowizji, złóż odwołanie, załącz dowód wpłaty na konto kupującego i dodaj, że regulamin Allegro w żadnym punkcie nie warunkuje zwrotu prowizji od zwrotu wpłaty przez Allegro Finanse.
ok będę próbować, dziękuję za pomoc 🙂
@mwmonety u mnie właśnie też czasu brakuje na wystawianie ofert 😞
@beatka_8106 powodzenia