Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry. Proszę o podpowiedź jak sprawa ma się zwrotu zgłoszonego przez kupującego odnośnie chodnika uciętego na wymiar podany przez klienta. Czy można odmówić zwrotu skoro chodnik został ucięty i obszyty na zamówienie klienta. Powód zwrotu (odstąpienie): nie pasuje mi.
@dywanytureckie Jeśli dywan został przycięty i obszyty na konkretny, podany przez klienta wymiar (nie np. wymiar z treści oferty lub jego wielokrotność) to prawo do zwrotu (odstąpienia od umowy) kupującemu nie przysługuje.
Musi jednak taka informacja o ograniczeniu prawa do zwrotu pojawić się w zakładce ZWROTY.
Możesz odmówić jak towar jest na indywidualne zamówienie, ale jak sprzedajesz np: w metrach i kupujący kupuje wielokrotność to nie jest to zakup na indywidualne zamówienie.
tu właśnie występuje sprzeczność. kupujący zaznacza wielokrotność w ofercie ale zawsze następuje docięcie pod wymiar z beli chodnika o długości 25mb.
Docięcie na konkretny wymiar równa się brak zwrotu takiego dywanu ponieważ obszyto go i ucieto na konkretne życzenie klienta...
@az1rael Nie jeśli jest to wielokrotność wymiaru opisanego w treści aukcji.
Ponadto w zakładce ZWROTY nie widziałem informacji o ograniczeniu prawa do zwrotu więc tak czy inaczej kupujący ma prawo do zwrotu.
@komis-bell kupowała żona ost dywany z metra ciete na odcinki po 10 cm i nawet oprócz informacji o zwrocie ograniczonym ze sklepu dzwonili się upewnić czy zona zdaje sobie sprawę że nie zwróci i potwierdziła że sobie zdaje to samo jest z materiałem na metry kupowanym np minimalna długość 1m max wielokrotność 1metra wtedy można oddać ale nie co kilka cm. Adnotacja być powinna w zwrotach
@komis-bell zerknąłem na kilka regulaminów dużych sprzedawców z dywanami w każdym wyłączenie zwrotu dywanu kupowanego z tzw metra po obszyciu jakby to była klauzula abuzywna to już by dawno uokik temat przewalkował
@az1rael Faktycznie, najpewniej masz rację.
@az1rael wszystko zależy od tego czy jest to długość wykonana każdorazowo indywidualnie na konkretne zamówienie
@RED żona kupowała na 10cm odcinki ale ostatni przycięli na mniej zgodnie z wymiarem a nadmiar w kosz zresztą na obszycie też trzeba pewnie ten 1-2 cm nadprogramowo
Sam się przekonasz czy możesz odmówić czy nie, jeżeli nie masz tego dokładnie opisane i nie jest to rzeczywiście cięte pod konkretnego kupującego tylko wielokrotność, to nie da się odmówić przyjęcia zwrotu.
kupujesz wielokrotność np co 10cm powiedzmy 180cm czyli 18x cena za 10cm ale przycinają ci na np 174cm z obszyciem