anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrot i wypłata niepełnej kwoty

Client:47323515
#8 Zapaleniec#

Witam sprawa wygląda tak, że mój tata zakupił telefon, niestety jak się okazało niesprawny. Zrobił zwrot a sprzedający nie chce wypłacić pelnej kwoty, czy ma do tego prawo? Co zrobić w tej sytuacji?

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

kostas11
#21 Demiurg#

@Client:47323515 jeśli to był zwrot = odstąpienie to sprzedawca ma prawo potrącić za uszkodzony niesprawny produkt 😞

W tym przypadku było reklamować i żądać naprawy, wymiany !!!

________
Κώστας
oznacz moderatorów

#8 Zapaleniec#

Telefon zostal zwrócony w takim stanie w jakim mój tata go otrzymał, juz na samym początku jego uzytkowania widać było jakies wady systemowe, telefon nie reagował nawet na polecenia 😞 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

I dlatego otwórz dyskusję, inaczej nie wygrasz.🤔

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Przy zwrocie bez podania przyczyny sprzedajacy ma takie prawo, jak był niesprawny to należy robić reklamację albo podać powód zwrotu np: niezgodny z ofertą, teraz otwórz dyskusję i tam opisz sytuację: https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje/nowa

AL tu: https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje/nowa?source=LOKALNIE

masz tam pomoc Allegro

oznacz moderatorów

#8 Zapaleniec#

No tak, wszystko rozumiem, podczas robienia zwrotu napisane było że telefon nie jest sprawy= nie zgodny z ofertą, pomimo to sprzedawaca napisał że nie zwróci całości wartości telefonu 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

OK i dobrze że tak było napisane a teraz dyskusja, tam masz pomoc Allegro, sprzedajacy ma 24godz. na odpowiedź.

oznacz moderatorów

#8 Zapaleniec#

Dziękuję za wszystkie wskazówki, pozdrawiam 🙂 

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@Client:47323515 jak zaznaczyliście niezgodny z ofertą to było odstąpienie 😞 i sprzedawca postąpił zgodnie z prawem obniżając kwotę zwrotu 😞 

Było zaznaczyć coś z działu reklamacja 🙂  

lkoijk.png

________
Κώστας
oznacz moderatorów