Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Mam pytanie do społeczności - Klient kupuje 2 takie same produkty po 25PLN , przekracza kwotę dla smart.
Wysyłka jest darmowa, po czym zwraca darmowym paczkomatem 1 produkt żądając zwrotu 25PLN.
Co teraz z wysyłką która w takim przypadku nie powinna być darmowa ?
Ma ktoś wiedzę czy można obciążyć klienta kosztem wysyłki 8.99PLN
pozdrawiam
@intexmarket_pl Ja bym zwrot pomniejszył o koszty wysyłki smart, bo to była integralna część zakupu (cena zestawu który obejmuje promocję darmowej dostawy, czyli tak jak by kupował bez smarta. czyli zwraca towar i koszt smarta którego otrzymał za pakiet. 😉
@intexmarket_pl Nie można obciążyć. Klient nabył prawo do darmowej wysyłki Smart, a potem ma prawo do częściowego odstąpienia od umowy. Allegro nie ma nic przeciwko takim działaniom kupujących.
@xyz96 Masz racje bo usługę smart świadczy Allegro poprzez zakup przez klienta programu smart. Nie wiem czy sprzedawcy za to coś płacą jak to wygląda po ich stronie. Ale jeśli Allegro pozwala na takie działania to będzie ich coraz więcej. Sam bym kupił nie jedną rzecz gdyby smart działał poniżej tej minimalnej kwoty, ale nie mam jakoś serca to robienia takich przekrętów aby kupować więcej by się załapać na smarta a potem część zwracać hehe 😉
Więc Allegro płaci za wysyłkę w obie strony i to jest tylko i wyłącznie ich koszt ? Pokrywany ze smarta ?
pozdrawiam Mariusz
Tak.
Tak, tak działa Smart.
Od 4 stycznia sprzedający będzie płacił za paczki smart
Kupujący będzie płacił, bo przecież sprzedający podniesie cenę towaru 🙂
@intexmarket_pl Opisywane były przypadki, że zostawiał towar za 2 zł i nadal podlega to pod Smart.