anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrot od firmy

MAMY ROZWIĄZANIE!
mwmonety
#21 Demiurg#

Firma sprzedająca podobny do nas asortyment zgłosiła zwrot kilku zakupionych u nas prawie dwa tygodnie temu przedmiotów z dopiskiem "nie pasuje mi". Zakup był na fakturę i jest to taki asortyment jak i w tamtym sklepie ,moje pytanie czy powinni odesłać z fakturą i czy to legalne? . 

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4
mdrogeria
#21 Demiurg#

@mwmonety Jeśli nie przyjmujesz zwrotów od firm sprawdź w CEDiG profil działalności , jak to ich branża nie odbieraj zwrotu , a jeśli już chcesz odebrać bądź musisz / patrz zapis w zakładce ,,zwroty ,,/ to do FV musisz zrobić korektę .

oznacz moderatorów
mwmonety
#21 Demiurg#

@mdrogeria Nigdy jeszcze nie miałem przypadku by firma konkurencyjna robiła mi zwrot i to po takim czasie gdzie wcześniej nawet dostaliśmy pozytywne komentarze . Jako firma muszę przyjąć zwrot i nie jest to problem tylko chodzi o papierologię i tak jak piszesz potrzebna będzie korekta . Nie robiłem takich korekt do tej pory ,bo nie było potrzeby ale może to jakoś ogarnę.

oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg#

@mwmonety Jeśli nie deklarujesz przyjęcia zwrotów od firm , nie musisz tego robić , przedsiębiorca nie ma prawa jednostronnie rozwiązać umowy . Przyjąć możesz , nie ma takiego zapisu , który by Ci to uniemożliwiał , w takim przypadku tylko korekta .

oznacz moderatorów
cFiat
#12 Orędownik#

Nie musisz przyjmować zwrotu, jak przyjmiesz to korekta faktury, google i **piiip**yliont poradników 

oznacz moderatorów