Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Kupujący zwróci zakupiony przedmiot i chce zlecić mu zwrot pieniędzy, ale moje konto jest puste. Co zrobić?
Pieniądze mogą się tam pojawić tylko z wpłat za towar od innych kupujących. Jeśli nie spodziewasz się wpływów w najbliższym czasie, zwrot możesz wykonać zwykłym przelewem na konto kupującego, poza Allegro.
z pustego i Salomon nie naleje.
Czekasz aż sprzedaż coś i się napełni, albo zrób przelew na rachunek kupującego.
Słyszałem jednak, że jest opcja wpłaty na to konto po zleceniu wypłaty, ale tego nie sprawdzałem, próbowałeś?
@TATLOK hmmm nie ma możliwości wpłaty pieniędzy na konto Allegro Finanse, a gdzie o tym słyszałeś? Jeszcze w tym roku będzie możliwość zarezerwowania określonej przez sprzedającego kwoty na wypadek zwrotów, pisała o tym nasza Ekspertka podczas spotkania.
@Lewar1929 możesz zwrocić pieniądze na konto Kupującego. Możliwe, że z tego powodu nie otrzymasz rabatu transakcyjnego od razu, ale będziesz mógł się odwołać.
@la_nika gdzieś mi przemknęło, kiedyś, w przeglądanych wypowiedziach i jeśli tej opcji nie ma to zapewne źle wydedukowałem.
@Lewar1929 Zwróć zwykłym przelewem bezpośrednio na konto kupującego. Jeśli Allegro nie przyzna Ci zwrotu prowizji, złożysz odwołanie; https://allegro.pl/pomoc/odwolanie-od-decyzji-o-rabacie-transakcyjnym i dołączysz potwierdzenie przelewu zwrotnego.