anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrot produktu i negatywny komentarz

kkocis
#9 Pomysłodawca

Klient zakupił u mnie produkt po czym zwrócił go i podał przyczynę zwrotu - zakup przez pomyłkę. Otrzymał zwrot kosztów, ja otrzymałem zwrot prowizji. Tymczasem po upływie 1,5 miesiąca klient wystawia negatywny komentarz i zaznacza, że nie dostał towaru, że towar nie był nowy i że podejrzewa, że produkt nie jest oryginalny.

Co z takim czymś można zrobić? Czy Allegro może usunąć taki komentarz?

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

la_nika
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@kkocis czy to dotyczy innego konta, niż to, z którego piszesz? W pierwszej kolejności najlepiej będzie wysłać prośbę o zmianę oceny do kupującego, może się pomylił. 
Podaj proszę numer zamówienia, do którego ta opinia została wystawiona. 

Monika
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

kkocis
#9 Pomysłodawca

Klient edytował swoją ocenę. A tak na przyszłość - czy takie zachowanie kupującego jest podstawą do usunięcia komentarza przez Allegro?

oznacz moderatorów

NipponShorty
#16 Inspirator

@kkocis Już samą abstrakcją takiego komentarza jest stwierdzenie że nie dostał towaru i stwierdził że nie był nowy - jak to ocenił skoro go nie dostał.

oznacz moderatorów

kkocis
#9 Pomysłodawca

Niestety takie coś staje się powoli standardem wśród kupujących. Miałem gościa, który pozaznaczał wszystko co możliwe i koniec. Zero reakcji Allegro.

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@kkocis Kwestie ewentualnego udunięcia komentarza kupującego są rozpatrywane indywidualnie, dlatego nie jestem w stanie udzielić na to pytanie odpowiedzi, tym bardziej, że klient edytował już opinię. 

Wiktoria
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów