Klient zakupił u mnie produkt po czym zwrócił go i podał przyczynę zwrotu - zakup przez pomyłkę. Otrzymał zwrot kosztów, ja otrzymałem zwrot prowizji. Tymczasem po upływie 1,5 miesiąca klient wystawia negatywny komentarz i zaznacza, że nie dostał towaru, że towar nie był nowy i że podejrzewa, że produkt nie jest oryginalny.
Co z takim czymś można zrobić? Czy Allegro może usunąć taki komentarz?
@kkocis czy to dotyczy innego konta, niż to, z którego piszesz? W pierwszej kolejności najlepiej będzie wysłać prośbę o zmianę oceny do kupującego, może się pomylił.
Podaj proszę numer zamówienia, do którego ta opinia została wystawiona.
Klient edytował swoją ocenę. A tak na przyszłość - czy takie zachowanie kupującego jest podstawą do usunięcia komentarza przez Allegro?
@kkocis Już samą abstrakcją takiego komentarza jest stwierdzenie że nie dostał towaru i stwierdził że nie był nowy - jak to ocenił skoro go nie dostał.
Niestety takie coś staje się powoli standardem wśród kupujących. Miałem gościa, który pozaznaczał wszystko co możliwe i koniec. Zero reakcji Allegro.
@kkocis Kwestie ewentualnego udunięcia komentarza kupującego są rozpatrywane indywidualnie, dlatego nie jestem w stanie udzielić na to pytanie odpowiedzi, tym bardziej, że klient edytował już opinię.