Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,
Klient zgłosił reklamację po 45 dniach od transakcji.
Reklamację klientowi uznałem i zwróciłem pieniądze natomiast allegro nie chce przyznać zwrotu prowizji z powodu przekroczenie terminu. Czy jest jakaś szansa na uzyskanie zwrotu prowizji do transakcji?
@graal_2015 nie ma szansy , zaakceptowałeś regulamin , a w nim ten zapis .
Dzięki za informację.
Jeszcze do niedawna można było uzyskać rabat do takich transakcji po zgłoszeniu do allegro ale widzę, że jest tutaj coraz gorzej.
Pozwolę sobie wtrącić , że regulamin nie może zawierać klauzul abuzywnych, a takową mi tu pachnie. Mam taką samą sytuację: po roku popsuł się telewizor, serwis wydał oświadczenie o nienaprawialności, poszły korekty i prawie wszystko jest zamknięte oprócz tego , że ja mam marżę 0 zł minus logistyka minus około 50 zł prowizji allegro. Wszystko udokumentowany i przekazane jednak nic to nie wnosi. Może taka sprawa powinna zainteresować jakieś urzędy państwowe ...
@wojciech2201 dobrowolnie zleciłeś Allegro usługę znalezienia kupującego i obsługi sprzedaży.
Usługa ze strony Allegro została wykonana więc ja osobiście nie widzę powodu dla którego po roku od wykonania usługi Allegro miałby cokolwiek zwracać.
Trochę nie rozumiem, jeżeli po 45 dniach od transakcji nie widzisz powodu dla którego Allegro miałoby cokolwiek zwracać, to z jakiego powodu zwraca przed 45 dniami od transakcji. Prowadzi to do sytuacji, w której Allegro może napisać : Allegro usługę znalezienia kupującego i obsługi sprzedaży wykonało więc nigdy nie będzie zwracać czegokolwiek. Oczywiste jest , że nie nastąpi zwrot konsumencki po 45 dniach, natomiast zdarzają się wyjątki. Powiem więcej: jeżeli złożę wniosek bezpodstawny w ciągu 45 dni to mogę się odwołać od negatywnej decyzji w ciągu 180 dni , oczywiście jeżeli zmienią się warunki transakcji.