anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

zwrot prowizji za koszt wysyłki przy zwrocie towaru

MAMY ROZWIĄZANIE!
-orbitkownia-
#12 Orędownik#

własnie dowiedziałam się ciekawej rzeczy

pytanie na Fb do allegro

czy w kwietniu jak klient zwróci towar to będziecie zwracać prowizje również od kosztów wysyłki?

odpowiedź allegro:

"nie będziemy zwracać tych kosztów"

nic dodać nic ująć. 
Czyli w przypadku zwrotów zwrotu prowizji za koszt wysyłki nie bę
oznacz moderatorów
10 ODPOWIEDZI 10
Vryko
#18 Luminarz#

Tu trzeba zadawać pytania UOKiK-owi, nie Allegro. W przeszłości już kilka razy wycofywali się rakiem ze swoich decyzji. A tak btw - w działaniach Allegro widać ostatnio jakąś taką nerwowość. Wydzieranie kasy za wszelką cenę, to forum... To daje do myślenia. Czyżby w księgowości słupki nie chciały się zamknąć na zakładanym plusie..? 😉  Zupełnie, jakby nastąpiły nowe porządki, albo jakby zbierali na 500+ dla rządzących:P

#21 Demiurg#

@-orbitkownia- @Vryko To według mnie czysty UOKiK. Odp z FB to wątła podstawa, trzeba spytać emailem. Ale nie bardzo widzę powód dlaczego mieliby NIE zwracać....

_______
BRÓSLI
oznacz moderatorów
fonex_pl
#10 Popularyzator#

@msniezek  czy mógłbyś potwierdzić informacje podane przez @-orbitkownia-  albo im zaprzeczyć?

#12 Orędownik#

też jestem ciekawa , bo to szczerze bardzo dziwne aby prowizja nie była zwracana

oznacz moderatorów
msniezek
Administrator
Administrator
Ekipa Gadane

DEMENTUJĘ.

Będziemy zwracać całą naliczoną kwotę - razem z prowizją od kosztów dostawy (w przypadku jej naliczenia). Jeżeli na naszym FB pojawiła się nieprawidłowa odpowiedź, zaraz ją poprawimy.

Maciej Śnieżek
   Menedżer Społeczności

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
-orbitkownia-
#12 Orędownik#

@msniezek  poprawcie 

Bez_tytułu_1.jpg

oznacz moderatorów
mix-mce
#14 Krzewiciel#

ja mam jeszcze lepszy tekst allegro gdzie piszą że darmowa dostawa anuluje całą prowizję

obraz.png

oznacz moderatorów
-orbitkownia-
#12 Orędownik#

@mix-mce na to się godzę od razu

oznacz moderatorów
kosiarz-84
#10 Popularyzator#

ciekawy jestem jak oni beda to naliczać . powiedzmy towar 2zł wysyłka 15zł kurier . prowizja od 17zł i gdzie tu zarobek

oznacz moderatorów
WREDZIA-W1
#21 Demiurg#

@kosiarz-84Ludzie dadzą sobie radę, bo podniosą koszty wysyłki lub cenę towaru. Dla klienta będzie drożej, a nie taniej.

Ula

Ula
oznacz moderatorów