Witam. Nie otrzymałem zwrotu prowizji mimo zwrotu wpłaty. We wnioskach wisi opis że czeka na zwrot wpłaty. Zwrot był wykonany przez Allegro Finanse. Proszę o wyjaśnienie braku zwrotu.
Proponuję byś podał numer zamówienia, by moderator miał się czego uczepić - sądzę że czytać w myślach nie umie...
@DD_Sklep podeślij numer zamówienia, którego dotyczy problem. Będę mogła wtedy zweryfikować, co się stało 😉
7a2d9740-0083-11f1-b559-6364f50a8767.
@DD_Sklep dzięki, już to weryfikuję 🙂
Dziękuję
@DD_Sklep rabat został naliczony dzisiaj. Złożyłeś wniosek w momencie kiedy zwrot wpłaty do klienta nie był jeszcze zrealizowany, dlatego Twój wniosek został wstrzymany.
Podobny problem, klient już otrzymał zwrot zapłaty, więc wie. Mój mail też juz wie, ze zwróciłem wpłatę klientowi i ja to wiem. To dlaczego nie wie o tym system Allegro i nie zwraca naliczonej prowizji? Wniosek złożony chwilę po zleceniu wpłaty zwrotu. I to wszystko od ok 20 godzin się tak buja.
Cześć, @vintage_shop_eu! Nie wyszukuję na Twoim koncie zamówienia, z takim numerem. Sprawdź proszę czy jest on prawidłowy, albo daj znać, o które dokładnie zamówienie chodzi.
To co podano, to był identyfikator płatności, nr zamówienia tu: a6b10ef0-6767-11f1-83ca-ad6cc7960540
@vintage_shop_eu dziękuję. Weryfikuję kwestię złożonego wniosku o rabat transakcyjny (zwrot prowizji) i wrócę z informacją.
Ok. Dziękuje za szybką reakcję.
@vintage_shop_eu w Twoim przypadku, jest taka sama sytuacja jak wyżej. Wniosek został złożony, gdy jeszcze nie został zrealizowany zwrot pieniędzy. Wniosek został wstrzymany i jego weryfikacja może potrwać maksymalnie do 6 dni roboczych.
Dzięki za info, ale to jednak czysta kpina jest. Tym bardziej ,że od jakiegoś czasu hucznie obsługują to tzw "Finanse Allegro" 🤑 A czy jak anuluję wniosek to mogę go złożyć ponownie? I wtedy z automatu będzie procedura zwrotu?
@vintage_shop_eu @DD_Sklep a nie lepiej poczekać na automatyczny zwrot zazwyczaj do 15 min od emaila o zwróceniu wpłaty otrzymujemy zwrot opłaty
@vintage_shop_eu nie możesz anulować wniosku na tym etapie. W ramach wyjątku zweryfikujemy zwrot prowizji ręcznie i zostanie rozpatrzony teraz. Natomiast Ciebie zachęcam do zapoznania się z naszym artykułem: https://help.allegro.com/pl/sell/a/automatyczny-rabat-transakcyjny-zwrot-prowizji-bez-wypelniania-wn...
Dziękuję za indywidualne podejście, jednak to nie pozostawia złudzeń, co do działania serwisu w ogóle.