Witam. Kupujący nie odebrał przesyłki. Jak odzyskać prowizję?
Poproś go aby podesłał Ci potwierdzenie swojej rezygnacji z tego zakupu i podeślij ją do allegro. Nie udostępniaj odbiorów osobistych.
To są powody odrzucenia wniosku o zwrot prowizji:
Nie mamy informacji o odstąpieniu kupującego od umowy
Nie dodano numeru przesyłki do tego zamówienia
Dopiero teraz dodałam numer przesyłki.
Ale nie bardzo wiem w jaki sposób poprosić klienta, by wypełnił formularz zwrotu?
@aga2913 W artykule, który wysłałam są opisane wszystkie sytuacje, kiedy rabat może zostać przyznany np. automatycznie.
Nie do końca rozumiem. Paczka wraca do nadawcy, ponieważ klient nie odebrał paczki? Jeśli zwrócisz pieniądze i rabat nie zostanie przyznany automatycznie, możesz o niego wnioskować w zakładce Zamówienia.
Status wniosku o zwrot prowizji sprawdzisz tutaj.
Doprecyzuj, z czym jest dokładnie problem.
Kupujący wybrał przesyłkę za pobraniem, która miała być doręczona przez kuriera Inpost do drzwi. Potem w aplikacji Inpost zobaczyłam, że paczka została przekierowana do paczkomatu, co może zrobić tylko odbiorca przesyłki. Paczka leżała w paczkomacie umowny czas i teraz jest w drodze powrotnej do mnie jako nadawcy, gdyż Kupujący po prostu jej nie odebrał. z jakiej przyczyny nie wiem. Chociaż moje przypuszczenie jest takie, iż nie doczytał na aukcji, iż nie wystawiam faktur.
@aga2913 Podaj proszę numer zamówienia. Sprawdzę to.
numer zamówienia 3b7f6e10-12df-11f1-ba96-e32c012d5236 |
|
3b7f6e10-12df-11f1-ba96-e32c012d5236
@aga2913 Dziękuję. Weryfikuję Twoją sprawę.
@aga2913 Wracam do Ciebie z informacją.
Dziękuję. Napisałam odwołanie. W razie dodatkowych pytań pozwolę sobie napisać. Pozdrawiam.