anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

zwrot towaru otwartego

SanexHurtowBHP
#12 Orędownik#

Sprzedaje towar który jest oryginalnie pakowany np płuczki do oka co raz częściej towar jest zwracany otwarty czyli nie nadaje sie do sprzedaży .Otwarty towar traci ważnośc np z 3 lat do 3 miesięcy co w takiej sytuacji ?.Już kiedyś do allegro pisałem w tym temacie brak jasnej odpowiedzi .

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

LEW433
#21 Demiurg#

A czy taki towar podlega zwrotowi? a jak podlega to masz prawo obniżyć zwrot środków nawet do 1zł.

oznacz moderatorów

SanexHurtowBHP
#12 Orędownik#

tak robimy ,po obniżeniu dostaje nie polecam a allegro odmawia usunięcia komentarza bo klient ma prawo wyrazić swoja opinie .

oznacz moderatorów

vonNogay
#17 Koryfeusz#

oznacz moderatorów

Respivent
#10 Popularyzator#

A jaki masz VAT na te płuczki? Czy to wyrób medyczny na 8%VAT?

oznacz moderatorów

SanexHurtowBHP
#12 Orędownik#

23% inny klient nie będzie chciał otwartego towaru 

oznacz moderatorów

Respivent
#10 Popularyzator#

Doszukałam się, że producent określa to jako sterylny wyrób medyczny. Zrób tak, jest to zgodne z "Zgodnie z ustawą z 6 września 2001r. Prawo farmaceutyczne (Dz.U. nr 126, poz. 1381 z późniejszymi zmianami) produkty lecznicze i wyroby medyczne (posiadające europejski certyfikat jakości CE) nie podlegają zwrotowi" oraz Regulaminem Allegro:
"rzeczy, które dostarczone są w zapieczętowanym opakowaniu, a których po jego otwarciu nie możesz zwrócić ze względu na ochronę zdrowia lub higienę".
Ustaw zwrot warunkowy przy produktach jednorazowego użytku: Konto-Moje Konto-Sprzedaż-Ustawienia sprzedaży-Warunki Zwrotów-Dodaj warunki 
Zwrotu

oznacz moderatorów