Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Sprzedaje towar który jest oryginalnie pakowany np płuczki do oka co raz częściej towar jest zwracany otwarty czyli nie nadaje sie do sprzedaży .Otwarty towar traci ważnośc np z 3 lat do 3 miesięcy co w takiej sytuacji ?.Już kiedyś do allegro pisałem w tym temacie brak jasnej odpowiedzi .
A czy taki towar podlega zwrotowi? a jak podlega to masz prawo obniżyć zwrot środków nawet do 1zł.
tak robimy ,po obniżeniu dostaje nie polecam a allegro odmawia usunięcia komentarza bo klient ma prawo wyrazić swoja opinie .
A jaki masz VAT na te płuczki? Czy to wyrób medyczny na 8%VAT?
23% inny klient nie będzie chciał otwartego towaru
Doszukałam się, że producent określa to jako sterylny wyrób medyczny. Zrób tak, jest to zgodne z "Zgodnie z ustawą z 6 września 2001r. Prawo farmaceutyczne (Dz.U. nr 126, poz. 1381 z późniejszymi zmianami) produkty lecznicze i wyroby medyczne (posiadające europejski certyfikat jakości CE) nie podlegają zwrotowi" oraz Regulaminem Allegro:
"rzeczy, które dostarczone są w zapieczętowanym opakowaniu, a których po jego otwarciu nie możesz zwrócić ze względu na ochronę zdrowia lub higienę".
Ustaw zwrot warunkowy przy produktach jednorazowego użytku: Konto-Moje Konto-Sprzedaż-Ustawienia sprzedaży-Warunki Zwrotów-Dodaj warunki Zwrotu