Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Proszę o informację do której godziny należy zlecić odbiór paczek DHL aby kurier odebrał je w bieżącym dniu. @ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@Qwin_sklep Cześć 🙂 Jeśli chodzi o metodę dostawy Allegro Kurier DHL, to godziny graniczne nadawania przesyłek ustalisz indywidualnie z przewoźnikiem.
Allegro powinno znać godziny graniczne, żeby prawidłowo oceniać jakość pracy Sprzedawców i terminowość.
@Pengano Dla wskaźnika takiego jak np. "Wysyłka w terminie" bierzemy pod uwagę ustawioną deklarację wysyłki w ofercie sprzedającego oraz to kiedy paczka została wysłana.
Paczka zostaje zaliczona jako wysłana w terminie w momencie, gdy kurier ją zeskanuje. Przesyłam pomocny artykuł - https://allegro.pl/pomoc/dla-sprzedajacych/jakosc-mojej-sprzedazy/jakosc-mojej-sprzedazy-obszar-real...
Właśnie to jest wszystko bardzo źle i nielogicznie zaprojektowane. Nie uwzględnia faktu, że różne przedmioty pakujemy z różnym czasem. Pewne przedmioty wymagają przeglądu, pewne wymagają obsługi odległego magazynu, czasem personalizacji, a inne wysyła się w 5 minut.
Dlatego Allegro powinno uznawać Czasy Wysyłki podawane w ofertach (do tego służy ten parametr), tylko pozwolić wprowadzić dokładnie, że ten przedmiot pakujemy 5 minut, a inny 3 godziny. Następnie dysponując godzinami granicznymi w rejonie można bardzo łatwo określić jaki przedmiot jakim przewoźnikiem wyjdzie danego dnia. Proste i logiczne.
Stworzona skomplikowana tabela "Ustawienia godzin składania zamówień dla wysyłki tego samego dnia" do niczego się nie nadaje, bo nie wiemy jaki przedmiot ktoś zamówi i nie wiemy jak zmieniać się będą godziny graniczne. To jest kompletna porażka projektowa.