Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam , kupująca zwróciła produkt mocno uszkodzony który nadaje się tylko do wyrzucenia i twierdzi , iż taki otrzymała gdzie my nie sprzedajemy rzeczy uszkodzonych a gdyby nawet to byłyby wstawione zdjęcia uszkodzenia ale wracając do meritum sprawy , czy mogę nie przyjąć reklamacji i odmówić zwrotu środków i co gdy wystawi negatywa ? proszę o pomoc , to pierwsza tak sytuacja i oby ostatnia .
@baby-nat jeśli to był zwrot bez podania przyczyny, to musisz przyjąć i oddać tyle ile jest warte to co odesłała 🙂
Jeśli to reklamacja to możesz odrzucić podając powód uszkodzenie mechaniczne przez konsumenta 🙂
Ważne co jest zaznaczone
twierdzi , iż produkt inny niż zamówiony i że otrzymała uszkodzony ale to by przeszło gdyby nie to , iż kojec okazał się za duży i musieli zakupić drugi ,czyli co moja przegrana !!!
@baby-nat naga i tak dostaniesz bo kupującym wolno wszystko łącznie z zwyzywaniem cię od złodziei pytanie czy chcesz podziałać zgodnie z prawem czy nie karmić januszy zakupów. W 1 przypadku działasz jak pisze @kostas11 w drugim zwracasz kasę z pocałowaniem w zadek bo i tak odda mu allegro z protecta
właśnie trzeba ukrócić nosa takim kupującym , robią co chcą ze sprzedawcami .
czyli na bank dostaniesz gimbozwrot "nie polecam" 😉
jestem na to przygotowana a prośba allegro o usunięcie nic nie da .
@baby-nat odpiszesz pięknie, że pani najpewniej kupiła inny gdzies indziej a Tobie zwróciła ten uszkodzony, więc nie polecasz kupujacej do "interesow"
a jeśli zwrot z podaniem przyczyny ? inny niż zamówiony
@baby-nat kliknij trzy kropki przy zwrocie i zobaczysz co to jest, jak reklamacja będzie komunikat, jka odstąpienie masz oświadczenie do druku 🙂 jak odstąpił wyceń zgodnie z UK potrąć za uszkodzenia, jak reklamacja rozpatrz jako reklamacja, odrzuć lub uznaj 😄
OPŁACONE
(12 cze 2024, 10:39)
nie widzę tych trzech kropek 🤔
jest to odstąpienie od umowy , powód towar inny niż zamówiony.
Jak inny to wynika że pomyłka sprzedajacego.
@NipponShorty w dyskusji nieeee konsultant wystosowuje nieśmiałe prośby o zachowanie kultury i coś tam se pod nosem grymasi z tego co opisywane na forum to i oszustem w twarz też bezkarnie można dostać w dyskusji
Powód (odstąpienie): towar inny niż zamówiony taką opcję wybrał kupujący .
powinna być lista nieuczciwych kupujących na allegro albo blokowani bez możliwości powrotu na portal.
@baby-nat Moze najpierw napisz czy to zwrot czy reklamcja, nie ma tu jednoznaczności z twojego wpisu, jak zwrot to masz prawo potrącić o tyle o ile zmniejszyła się wartość zwracanego towaru- wycena powinna być rozsądna, natomiast ja to reklamcja to musisz ją rozpatrzyć.
to jest zwrot.