Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
mam problem, klient czeski kupił rzecz, zapłacił w koronach, w międzyczasie pobrało mi automatycznie z czeskiego salda te pieniądze (na poczet opłat), po czym klient anulowal zamówienie i jest problem teraz ze zwrotem pieniędzy. Była nieudana próba pobrania przez allegro na poczet zwrotu, a ja niestety nie mam możliwości wpłaty ręcznej...Jak z tego wybrnąć?
@stylander jeśli zabraknie Ci pieniędzy na zwrot wpłaty dla kupującego, możesz zasilić saldo u danego operatora kwotą potrzebną do zrobienia konkretnego zwrotu dla klienta. Szczegóły i instrukcję, jak to zrobić znajdziesz w tym artykule.
dziękuję za odpowiedz, ale w tym przypadku nie ma takiej opcji żeby wpłacić ręcznie - zwrot jest tylko z automatu, ale allegro nie ma z czego pobrać
@stylander jeśli na Twoim saldzie nie będzie wystarczającej kwoty do automatycznego zwrotu, będziemy podejmować próby pobrania pieniędzy przez kolejne 2 dni robocze. Jeśli środki nadal będą niedostępne, to w imieniu zarejestrowanego klienta utworzymy automatycznie wniosek o rekompensatę z Allegro Protect i wypłacimy pieniądze w ramach programu. Następnie dodamy tę kwotę do Twoich pozostałych opłat za usługi Allegro – znajdziesz ją w zakładce Rozliczenia z Allegro.