Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
witam.Zawiesiłam aukcje ze względu na wirusa i brak możliwości wysyłek .Nie mam żadnych środków na swoim koncie Allegro.Chcę zwrócić klientowi wpłatę za towar gdyż nie wpłacił pieniążków na wysyłkę tylko wpisał sobie 0 i żada wysyłki.Czy jeśli przeleję ze swojego konta bankowego tą kwotę na konto z którego co tydzień dostawałam wpłatę z allegro będzie ok.Czy ten przelew zasili moje konto allegro i będę mogła zwrócić wpłatę klientowi?Pierwszy raz mam taką sytuację , dlatego pytam.
Nie. Nie da się zasilić konta Allegro. Konto może zasilić tylko wpłata od kupujących. Zwróć wpłatę bezpośrednio na rachunek klienta.
czyli muszę poprosić klienta o podanie nr konta?nie ma innego wyjścia?
@emilka3477 Nie ma innego wyjścia. W takiej sytuacji tylko bezpośredni przelew na konto klienta.
strach zaczepiać klienta bo ciągle ubliża mi , wypisując same wulgaryzmy i pisze,że jestem osobą ubezwłasnowolnioną bo tylko takie nic nie mogą załatwić same.Ok. spróbuję.
Wkurzony jest, bo nie dostał towaru, ale ubliżać nie ma prawa. Zgłoś to do Allegro, otrzyma "stosowny komunikat".
ale tłumaczę kobiecie,że był cennik wysyłki to skorzystała z opcji koszty wysyłki uzgodnione ze sprzedawcą 0 zł a ja na nic takiego się nie godziłam.Nie namawiałam na zakup.Prosiłam o wpłatę na konto i potwierdzenie nadania za przesyłkę to wyślę towar.Same obelgi w moją stronę i negatywny komentarz.Proszę o podpowiedź w którym miejscu mam zgłosić do allegro , czy istnieje jakaś zakładka.Nigdy tego nie robiłam,zawsze miałam normalnych klientów.
Kiedyś była odpowiednia ścieżka kontaktu w podobnych sprawach, nazywała się "zgłoś spam", teraz nie ma. Możesz jednak nadal zgłaszać takie sytuacje, choćby tędy; https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=25977234-0c4d-4e66-9f9c-e1f636189470
Nie udostępniaj kupującym możliwości zaznaczenia 0 zł za wysyłkę.
bardzo dziękuję za pomoc
Obelgi zgłaszaj bezpośrednio na policje a o zadość uczynienie za zniesławienie w komentarzu do czasu jego usunięcia do sądu. Z allegro nie wiele wskórasz.
Wszystko to jest winą allegro bo przyzwyczajają klientów do darmowych wysyłek które to mają sponsorować Sprzedający.
@emilka3477 Jest jakiś jeden specyficzny scenariusz, gdzie kupujący może wybrać "inny koszt dostawy" mimo, że sprzedający nie ma tego włączonego w "ustawieniach dostawy". Ktoś pamięta w jakim przypadku jest to możliwe? Bo trochę nie chce mi się kopać po forum.
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
zwróciłem wpłatę klientowi zwykłym przelewem, wystąpiłem o zwrot prowizji i cały czas przy tej transakcji widnieje "oczekuje na zwrot wpłaty"
zwrotu przez allegro finanse nie będzie, więc kiedy rozpatrzą wniosek?
Zapewnw odrzucą , ale możeszsię odwolać zalączając dowód zwrotu środków .
@_New_collection_ Napisz do Allegro przez ten formularz; https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=7f980b3b-184b-4f4a-9ad4-7e833245df10&subjectId=b041ba5e-6...
Prześlij dowód zwrotu wpłaty i dodaj, że ciągłe oczekiwanie jest bezcelowe w takich przypadkach i Allegro bezpodstawnie blokuje tym należny zwrot prowizji.
już sprawdzam, dzieki. dam znac jak coś