Witam, czy jest taka opcja żeby zwroty od kupujących (InPost) trafiały do sprzedającego do paczkomatu a nie przez dostawę kuriera, jak to ustawić?
Nie sądzę by to było możliwe, bynajmniej nie spotkałem się z taką opcją.
Chyba tylko przy indywidualnych ustaleniach z inpost
@Viette-Sklep paczki nadane przez podjazd kuriera wracają na adres, paczki nadane w punkcie lub paczkomacie wracają do punktu lub paczkomatu, zainstaluj aplikację na telefon co masz podany do zwrotów i spróbuj przekierować kurierską w aplikacji do paczkomatu 🙂
nie do końca tak jest - ja nadaję w paczkomatach i wracają mi na adres a w apce nie mam takiej opcji przekierowania (w dpd np bardzo często z tego korzystam a w inpost nie można nic zmienić)
To co napisał @kostas11 działa dla kont prywatnych. Dla kont firma nie ma takiej opcji.
podejrzewam, że niestety masz rację - szkoda bo utrudnia to życie
do paczkomatu wracają tylko NIEODEBRANE i to tylko jeśli zostały nadane w paczkomacie. Jeśli nadano paczkę w punkcie epaka np to nieodebrana wraca do tego punktu. A jeżeli kupujący generuje zwrot to idzie na adres podany przez sprzedawcę, tam musieliby udostępnić opcję paczkomat, co się na 99% nigdy nie stanie, bo jest 1 adres na wszystkich kurierów
Mnie wracają i tu i tu. Wydedukowałam, ze zwroty wracają inaczej niż nieodebrane. Zwroty chyba do paczkomatu, a nieodebrane na adres albo odwrotnie 🤣. Mało tego mam to nie zwracałam dokładnie uwagi. Ale nadaje kurierem 3 x do roku to pewna jestem, że nadawane w paczkomacie różnie wracają...
Tutaj tych informacji więcej