Dzień dobry, mam pewien problem z zamówieniem. Zamówiłam produkt i wybrałam opcje kuriera, niestety okazuje się, że paczke dostarczy allegro delivery, więc nie ma możliwości przekierowania do punktu, co niestety dla mnie dyskwalifikuje tą formę dostawy. Dodam, że kontaktowałam się już ze sprzedającym z prośbą o anulowanie przesyłki i nie nadawanie, ale co w przypadku jeśli przesyłka zostanie dwukrotnie nie odebrana? Wiem że paczka oczekuje wówczas na magazynie ale co jeśli jej nie odbiorę?
@alina_k6 Jeśli nie odbierzesz przesyłki, wróci do nadawcy.
Odpowiedź pożal sie Boże, cos rodem Bareji.
Nie mam Pana płaszcza i co mi zrobisz...
Zgadza sie allegro wzielo sie za coś o czym nie ma pojęcia. Najgorsze jest to że nie masz innej opcji . Masz tylko opcje kurier i nie mozesz nic zmienić, ani wybrać przewoźnika , ani zarządzać paczką. To jest gwóźdź do trumny. Dlaczego?
A dlatego że juz nic nie kupie na allegro co ma opcje dostawy kurierem.
Nie można przekierowywać bo ta opcja jest płatna i kto niby za to ma płacić. Poprzednio przy opcji allegro kurier dpd kosztem przekierowania był obciążany sprzedawca. 0becnie jak DPD jest tylko podwykonawcą allegro delivery tę kwotę obciążane było by allegro.
Zrezygnuj ze smart i ciesz się możliwością wyboru.
To niech allegro zrobi od razu mozliwosc zamówienia do punktu . Bylo dobrze to musieli popsuć.