Specjalnie zamówiłem tak, żeby być w domu w dniu dostawy. Powiem więcej - w momencie, w którym przesyłka otrzymała status nieudanego doręczenia (rzekomo nikogo nie było) w domu były 3 osoby. Słownie trzy.
Nikt nie dzwonił na domofon, nikt nie wysłał sms'a, nikt nie dzwonił na telefon, nikt nie widział kuriera.
Kurierowi się już nie chciało więc kliknął awizo i pojechał, taka usługa to nieśmieszny żart - a co gorsza po zgłębieniu tematu wśród znajomych - absolutnie każdy odradził korzystania z waszego dostawcy opisując waszą usługę jako śmiechu warta.
A moje pytanie brzmi: czy zamierzacie poprawić jakość waszych usług czy ocena 1.5 gwiazdki na 5 na portalach do oceny kurierów jest dla was w zupełności wystarczająca?
Warto również zaznaczyć, że moderacja zmieniła tytuł wpisu ponieważ był niepochlebny dla ich firmy kurierskiej.
Cześć, @Client:109816524. Wyjaśniamy już z oddziałem dlaczego przesyłka została oznaczona jako awizo. Dam znać, gdy tylko dostanę więcej informacji.
Tytuł wątku powinien być skrótem tego, co pojawia się w treści wpisu, tak aby pozostali forumowicze widzieli czego dokładnie dotyczy wątek.
@Client:109816524 Otrzymałam informację, że oddział wyjaśnia tę sprawę bezpośrednio z kurierem, a ponowna próba doręczenia przesyłki nastąpi jutro. Najmocniej przepraszam za wszelkie utrudnienia w dostawie.
Dziękuję.