Witam, czekam na paczkę, którą miał dostarczyć DHL do domu (jest duża). Pierwsza próba doręczenia była wczoraj, mimo że byłam w domu na Allegro otrzymałam informację że zostało zostawione awizo(nie ma go ani w skrzynce ani na e-mail). Dziś była ta sama sytuacja. Oczywiście kontaktu z kurierem nie ma bo nie odbiera. Nie mam też numeru przesyłki którym mogłabym się posłużyć aby namierzyć paczkę . Nie dostałam też wiadomości z numerem pin.
numer z allegro to: AD01PUYFR4
Pomocy, to prezent dla córki, a jej urodziny są pojutrze.
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
@biesse20303 dzień dobry! Zgłosiliśmy interwencję do oddziału, aby przesyłka dzisiaj została wydana do doręczenia.
Została wydana już 3 raz, ale nadal nie mam kontaktu z kurierem. Jak dziś znowu nie dostarczy jej to już jutro nic z tym nie zrobię.
To przesyłka Allegro Delivery, a nie DHL eCommerce. Allegro Delivery Kurier DHL i DHL eCommerce (DHL to firma konsultingowo-informatyczna, nie zajmują się czymś takim jak doręczania przesyłek) to formalnie dwie różne firmy kurierskie, choć w przypadku Allegro Delivery Kurier DHL, przesyłkę fizycznie doręczy kurier z DHL eCommerce (dalej DHL).
Co do nr przesyłki DHL, to nie ma możliwości uzyskania go, a po drugie i tak nic on nie da. Dla DHL mimo że fizycznie ją doręczają, jest to przesyłka obca.
A śledzenie masz tutaj https://allegro.pl/allegrodelivery/sledzenie-paczki?numer=AD01PUYFR4.
ps. Regulaminowy termin doręczenia w Allegro Delivery wynosi do 3 dni roboczych. Awizo zatrzymuje bieg tego terminu.
ps2. DHL i DHL eCommerce, to dwie różne firmy. Firmą kurierską jest ta druga.