Chciałam skorzystać z możliwości zwrotu w DPD pick up, otrzymałam kod zwrotu, jednak w żabce odmówiono mi przyjęcia przesyłki bez etykiety/nr paczki, której nie otrzymałam. Jest to dokładnie ten punkt oznaczony jako ddp pick up. Dlaczego więc nie otrzymałam etykiety jak to było dotychczas?
a tak wygląda instrukcja zwrotu. Nigdzie nie ma mowy o etykiecie czy numerze. Wcześniej pobierało się etykietę i przyklejało na paczkę
Nr przesyłki na dole pokazywałam obsłudze Żabki, twierdzili że to nie jest prawidłowy numer, gdyż powinien zawierać same cyfry...
@dagoos86 Podaj numer zamówienia, które chcesz zwrócić.
7b724920-c523-11f0-9d07-bb7b1c58ecca
To jest jedno z zamówień
6a641e30-cc33-11f0-9a43-77f1be4fb29b
A to drugie. Oba ta sama sytuacja
@dagoos86 To jest przesyłka Allegro. Nie nadasz jej w żabce tylko w automacie One Box lub Punkcie Allegro One.
Nie zgodzę się ponieważ zarówno przy wyborze metody zwrotu jak i w instrukcji zwrotu jest wyraźnie napisane że zwrotu dokonuje się w punkcie Dpd pickup
Kod zwrotu w punkcie dpd pickup jest z tego co pamietam 6-cio cyfrowy. Pracownik punktu go wpisuje jako numer paczki i wówczas pojawia się opcja przyjęcia tej paczki do punktu.
Witam, ten sam problem. Nadanie przez kod, próbowaliśmy z Panią w żabce 3 razy. Sprzedawczyni podała mi informacje z systemu, że trzeba się zgłosić do DPD. Ostatecznie paczka została nadana bez problemu w Stokrotce. Zwrot DPD Pickup